HomeFeaturedFocusQuick Remote, Split Screen si Miracast: chestii super cool pe LG G...

Quick Remote, Split Screen si Miracast: chestii super cool pe LG G Flex

LG G Flex

Bătălia între producătorii de smartphone-uri Android se duce și dincolo de design și specificațiile hardware, în dotarea software. Facilitățile deja clasice, materializate în diferite aplicații preinstalate parcă nu mai sunt de actualitate, în schimb plusuri mai subtile, pe care le-am putea folosi zilnic, apar tot mai des.

Screenshot_2014-02-21-20-48-28Screenshot_2014-02-21-20-48-58

Pe smartphone-ul LG G Flex cu ecran curbat (primit în teste prin programul Orange Smartphone Testers) remarc (exact ca și pe LG G2) trei funcționalități care o să vă placă și vouă: Quick Remote – aplicația de tip telecomandă, cu funcționalitate universală și Split Screen (QSlide, facilitatea de împărțire în două a ecranului atunci când e nevoie și Miracast – soluția de transmitere a informației de pe ecranul lui LG G Flex către orice aparat ce are tehnologia Miracast.

Quick Remote trece dincolo de transformarea telefonului în telecomandă, treabă ce începe să fie naturală: dacă tot ai lângă tine mai mereu un smartphone, de ce să nu devină instrument universal? Și ce poate fi mai universal decât o telecomandă, pe care să o poți folosi oricând, oriunde, pe orice tip de televizor. Cu premisa că parcurgi înainte niște pași de configurare meniți să facă smartphone-ul să comunice corect cu televizorul.

Quick Remote are icon în zona de notificări de pe Android și odată activată, aplicația e acolo permanent. Făcând legătura între rețeaua Wireless detectată și o locație – să zicem sufragerie, birou, dormitor, permite utilizatorului să seteze mai multe televizoare care să fie recunoscute (și implicit manevrabile) implicit.

Screenshot_2014-02-21-20-49-37Screenshot_2014-02-21-20-51-20

Cum era și firesc, în cazul televizoarelor LG există un plus semnificativ: modelele noi de televizoare ce se folosesc de telecomanda Magic Remote pot fi conectate direct pe smartphone, acesta devenind o telecomandă inteligentă. Și din momentul acela accelerometrul este cel ce intră în acțiune, permițând controlul cursorului de pe ecranul televizorului prin mișcarea telefonului.

Screenshot_2014-02-21-20-50-31Screenshot_2014-02-21-20-52-49

Fiind posesor al unui smart TV LG (47LW980S) am și eu acum telecomanda mea și mai pot să schimb din când în când canalele Zâmbet.

Split Screen: poți să ai surpriza să folosești mult timp LG G Flex și să nu dai peste Split Screen. Sau poți să deschizi un email prin GMAIL și dând clic pe un link să vezi cum ți se deschide browser-ul pe jumătate din ecran.

Efectul de mulțumire e instant: parcurgi informația din browser fără să trebuiască să închizi email-ul. Te muți rapid dintr-o fereastră în alta și îți rezolvi problemele. Facilitatea e complementară funcției QSlide, în esență similară, prin care pot fi rulate simultan pe ecranul principal două aplicații – adică se văd mereu două ferestre. Ecranul de 6 inci, mai mult decât generos al lui LG G Flex permite asta.

Screenshot_2014-02-21-20-55-42Screenshot_2014-02-21-21-29-39

Nu în ultimul rând, Miracast e cireașa de pe tort: oricine a avut vreodată nevoie să trimită pe un display diverse informații stocate pe smartphone știe că nu e chiar așa de simplu. O poză sau un film pot fi trimise via DLNA destul de ușor, mai ales că player-ul multimedia de pe LG G Flex știe asta și nu mai aveți nevoie de nicio aplicație suplimentară.

Dar dacă vreți să faceți o prezentare? Sau dacă e nevoie să afișați informația din browser, un Google Maps sau orice altă aplicație a cărei ecran nu poate fi transmis prin tehnologia DLNA?

Cu Miracast avem rezolvarea instant: se activează opțiunea pe LG G Flex, se face legătura cu ecranul compatibil și din momentul acela orice apare pe ecranul smartphone-ului e trimis automat și pe display. Simplu, curat, util.

În zilele următoare vine și review-ul lui LG G Flex.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep