HomeFeaturedFocusVideo tutorial de securitate: introducere in Darknets, despre TOR si I2P

Video tutorial de securitate: introducere in Darknets, despre TOR si I2P

image

Vă propun un material video de aproape trei ore în care veți avea ocazia să vă familiarizați puțin cu concepte legate de darknets (mai exact rețele de anonimizare) prin I2P și TOR și dacă sunt cu adevărat sigure sau cum pot fi făcute să fie sigure, în ciuda faptului că există suspiciuni că NSA-ul are mâinile adânc băgate în aceste servicii (doar nu degeaba se zice că dacă vrei să monitorizezi pe cineva cel mai simplu mod este să creezi un serviciu pe care toată lumea îl crede sigur, dar numai tu ești capabil să asculți/vezi ce se întâmplă acolo).

Oricum, informația e interesantă și cred că merită să vă alocați timp ca să vedeți despre ce e vorba. Măcar la nivel de cultură generală din zona de securitate IT.

via irongeek

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Daca lumea isi doreste surf anonim, recomand cu caldura VPN. Sau.. si mai elegant, achizitionezi un server pe care faci pur si simplu browsing, dar atentie.. prin VPN. There you go. TOR ca si browsing incarca deosebit de greu paginile, plus ca este foarte posibil sa nu iti functioneze plugin-urile default. In plus.. mai atragi si inutil atentia asupra ta participand activ la ceea ce se presupune a fi o retea care o folosesc doar delicventii. 🙂 Rog si alte pareri in domeniu, dar din cele reduse la un minim de efort.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep