HomeFeaturedFocusAlt pericol in Google Play Store: troian ce trimite SMS-uri la numere...

Alt pericol in Google Play Store: troian ce trimite SMS-uri la numere premium!

blg1

Pe asta chiar trebuie să o citiți: o aplicație de Android, ce promite opțiuni de înregistrare video în infraroșu, pe nume Cámara Visión Nocturna, aduce un cadou nu foarte plăcut utilizatorilor. Adică îi înregistrează în secret la un serviciu de mesagerie pe bani trimițând SMS-uri către numere premium.

Avast a descoperit buba atunci când a văzut că aplicație cere accesul la SMS-uri – și iarăși revin la problema cu Android = Windows XP din punct de vedere al securității.

Aplicația va accesa numere de telefon din aplicații de mesagerie (gen WhatsApp) și va folosi informația obținută să înregistreze persoana respectivă pentru serviciul despre vă spuneam. SMS-urile trimise vor taxa utilizatorul infectat cu 2 EUR (unii chiar și cu 36 EUR) pe lună. Pentru ca luna următoare operația să se repete.

Partea și mai faină? Aplicația e (era) încă în Google Play Store. Și așa Google își ”protejează” în continuare eficient utilizatorii!

Cum vă protejați de așa ceva? Folosindu-vă de bunul simț (Adică nu instalați orice porcărie de aplicație, indiferent de câte vă promite). Și ar fi bine să mai utilizați un serviciu/aplicație care să vă spună din timp cam ce vrea să acceseze respectivul program proaspăt instalat pe smartphone-ul vostru.

via avast

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep