HomeFeaturedFocusGoogle Glass testat de doctori in relatia cu pacientii

Google Glass testat de doctori in relatia cu pacientii

GoogleGlass_2014_35

Mă aşteptam să văd şi aplicaţii enterprise pentru proiectul Google Glass şi iată că una foarte interesantă a venit: folosirea ochelarilor Google în sistemul medical. Primele informaţii ce apar vin de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston care începe să pună în aplicare conceptul Google Glass într-un mod util – începând cu coduri QR ce pot genera afişarea de informaţii detaliate– în mediul medical.

Folosind ochelarii Google Glass, unui doctor îi este mult mai simplu să acceseze informaţii detaliate despre un pacient, mai ales că nu trebuie să se folosească de mâini ca în cazul folosirii unui smartphone sau tabletă: cu o simplă întoarcere a capului sau clipire poate să parcurgă toate informaţiile de care are nevoie. Poate că la un moment dat o să poată folosi şi comenzi vocale pentru interacţiune cu informaţiile pe care le are la dispoziţie despre un client.

Dr. John Halamka, CIO la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston ne dă mai multe detalii pe blog despre cum se face betatestingul de Glass şi că informaţiile consultate în timp real sunt foarte valoroase. Wearable tech se pare că va avea un succes mai mare în zona HIS, cel puţin ideea de ochelari.

Cu Google Glass doctorii pot vedea situaţia din urgenţe prin reţeaua internă în timp ce discută cu pacienţii sau probabil acordă deja consultaţii. E un prim set de elemente la care folosirea Google Glass aduce valoare adăugată. Probabil că în viitor o să vedem şi altele.

Îmi place când văd că proiecte plecate din zona de consumer ajung şi în cea enterprise, mai ales în zona medicală, unde chiar e nevoie de tehnologie modernă în vederea optimizării fluxurilor şi a creşterii numărului de informaţii cu care un doctor poate să lucreze în timp real. Şi nu zic asta doar prin prisma cuiva care lucrează în domeniu.

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep