HomeFeaturedFocusTOP 10 tablete Windows 8 pe care sa le ai in vedere

TOP 10 tablete Windows 8 pe care sa le ai in vedere

Transformer-Book-T100_1

Pentru cei ce caută acum o cea mai bună tabletă cu Windows 8 alegerea nu este chiar floare la ureche. Pe piața locală nu există chiar cele mai bune modele capabile să ofere un hardware de calitate și nici nu au prețuri atractive. Asta face oarecum mai dificilă alegerea chiar și pentru cei ce știu foarte clar ce își doresc.

Am fost curios să știu care ar fi o cea mai bună tabletă Windows, dincolo de Surface Pro 2, tableta emblemă pentru Windows 8. Cu experiența folosirii câtorva modele de la Asus, Acer și Lenovo, cu un Surface Pro și un Surface RT la activ am pornit să caut informații actualizate. În România, odată cu dispariția revistei CHIP nu mai există o forță editorială capabilă să adune la un loc multe produse de același gen și să investească timp/bani/efort pentru a genera un TOP, singura soluție pe care o ai la îndemână este să citești ce au scris alții ce au putut avea produsele.

Știți probabil că ori de câte ori am ocazia recomand să fie optimizată investiția, inclusiv prin cumpărarea produselor din afara României (dacă se poate din SUA, cu atât mai bine).

M-am oprit acum pe TOP-ul făcut de pcmag.com – surprinde bine situația existentă pe piață acum.

image

Prima opțiune pentru o cea mai bună tabletă cu Windows 8 e un Asus Transformer Book T100TA de 64 GB cu display de 10.1 inci, ce poate fi luat de la 399 USD plus taxe. La noi e undeva la 1699 LEI. Clasarea pe primul loc în fața lui Surface Pro 2 se datorează în primul rând prețului excepțional, sub 50% din cel al lui Surface Pro 2: 399 USD în SUA. E exact tableta menționată la Microsoft Summit 2013 ca un bestbuy pe zona Windows 8!

Are o autonomie foarte bună (peste 11 ore) doar că funcționează cu un procesor ATOM Z3740 – adică puterea de procesare este mult redusă. Dar nu cred că cineva care vrea o tabletă va dori să facă super procesare pe ea: e important să poată folosi pe ea un Word, un Excel, ceva programe clasice de Windows, să aibă touch (de aia e tabletă) și să fie ușoară.

Pe locul doi e de fapt cea mai bună tabletă/PC pentru cei ce vor și putere de procesare și autonomie. Până acum nu am identificat un adversar redutabil în design, caracteristici tehnice, performanță și autonomie pentru Surface Pro 2. Discutăm de o tabletă cu procesor Core i5, 128 GB pentru stocare, 4 GB RAM, display de 10.6 inci, rezoluție Full HD. Am avut în mână tableta și e net superioară Surface Pro pe care o folosesc eu.

Cum ziceam și în suplimentul BIZ publicat la sfârșitul anului trecut, tabletele Surface merită să fie luate în seamă. Mare păcat că nu pot veni mai ușor în România.

Locul 3 dat de PCMAG nu e pe gustul meu: o tabletă Panasonic pentru cei ce folosesc așa ceva în condiții vitrege. Toughpad la 2323 USD e mult prea scumpă ca să fie o alternativă pentru un utilizator obișnuit. Iar pentru zona în care chiar e nevoie de așa ceva cred că testul PCMAG nu e relevant (nu surprinde corect functionalitatea).

Următoarea pe listă e o tabletă Dell Venue Pro 11 și e construită tot în jurul unui CPU ATOM. E în TOP pentru că oferă o alternativă la produsul Asus de pe primul loc. Vine cu elemente plus, pentru o altă nișă.

Ce vine după locul 4 are doar titlu informativ și merită luate în calcul doar dacă vă place designul lor.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep