HomeFeaturedFocusA venit Windows 8.1 Update: TOP 10 schimbari pe care trebuie sa...

A venit Windows 8.1 Update: TOP 10 schimbari pe care trebuie sa le cunoasteti

image

De câteva ore update-ul 1 pentru Windows 8.1 a început să ajungă pe sistemele utilizatorilor, majoritatea având un proces de upgrade fără niciun fel de probleme. Eu tocmai am instalat Update 1 pentru Windows 8.1 pe un MacBook Air ce rulează Windows 8.1 Professional și o tabletă Surface2 cu Windows RT 8.1, pe ambele procesul a durat aproape de 25 de minute, fără probleme sau erori. După o repornire Windows 8.1 Update s-a prezentat frumos.

Update-ul de Windows 8.1 va putea fi găsit în secțiunea Update and Recovery și apoi Windows Update. Are undeva în jurul la 900 MB.

Noutățile pe care le aduce sunt în general orientate către îmbunătățirea interacțiunii cu mausul pentru Windows 8.1. Schimbări subtile, mai degrabă finisări venite în urma feedback-ului dat de utilizatori către Microsoft. Să zicem că într-un final Microsoft a ascultat și a schimbat Windows 8.1 ca să fie mai atractiv pentru utilizatorii de tastatură și maus.

Cele mai interesante schimbări sunt:

1. Buton de pornire/oprire direct pe meniul principal

image

Introducerea unui buton de acces rapid la Sleep, Hibernate, Shut down și Restart vine să facă mai simplă și mai rapidă operația de închidere/repornire a sistemului. Înainte trebuia activat meniul cu Charms (cel din dreapta ecranului) ca să fie posibil accesul la această funcție.

2. Pornire direct în Windows Classic

image

În proprietățile noului Taskbar din Windows 8.1 Update există o bifă care spune sistemului de operare să pornească direct în modul Windows Classic și să evite interfața METRO. A fost una din funcțiile cerute de utilizatorii care nu au reușit să se înțeleagă cu noul meniu METRO.

Bifând When I sign in or close all apps on a screen, go to desktop instead of START se mai întâmplă ceva: asocierea dintre anumite tipuri de fișiere și aplicații se schimbă către acele programe care rulează în mod Windows Classic (Desktop) și nu în METRO!

3. Taskbar-ul afișează toate aplicațiile, inclusiv cele METRO

image

Și aplicațiile METRO apar acum în Taskbar-ul Windows 8.1 Update, nu numai cele clasice. Schimbarea aceasta aduce un control crescut în ceea ce înseamnă ocuparea resurselor de pe PC și manevrarea programelor lansate. Click dreapta pe icon-ul asociat și acestea pot fi închise rapid.

Opțiunea devine activă imediat ce bifați Show Windows Store apps on the taskbar.

4. Windows Store pus în Taskbar

image

Microsoft a decis să ofere dezvoltatorilor o mână de ajutor în ceea ce privește popularizarea aplicațiilor METRO și a introdus în taskbar-ul din Windows Classic icon către Windows Store.

5. Buton de închidere pentru aplicațiile METRO

image

Toate aplicațiile ce rulează acum în Windows au buton de închidere și de minimizare. Inclusiv cele METRO. Pentru acestea, accesul la bara în care butoanele sunt prezente se face prin mutarea mausului în zona superioară a ecranului. Apare și X-ul pentru încidere și _ pentru minimizare.

6. Butoane de control pentru aplicațiile METRO în taskbar

image

Și aplicațiile multimedia cu interfață METRO pot să fie controlate cu mausul direct din icon-ul din taskbar. Împreună cu funcțiia Peek fac mai ușoară interacțiunea cu toate aplicațiile instalate pe Windows.

7. PC Settings în START

image

Un icon pentru accesul la PC Settings e acum disponibil în lista de aplicații din Windows 8.1 METRO.

8. Right click context menu pentru tile-uri

image

Folosirea mausului și a tastaturii pentru managementul modului în care arată și funcționează tile-urile de pe ecranul METRO era ciudată cel puțin în Windows 8.1. Cu noul update, accesul la elementele descriptive și funcționale pentru tile-urile din interfața METRO s-a îmbunătățit semnificativ.

Clic dreapta pe tile și opțiunile de unpin, redimensionare și dezactivare Live Tile sunt acolo.

9. Căutarea prin Bing Smart Search oferă sugestii și din Store

image

Din nou opțiunea de căutare cu Bing Smart Search, accesibilă din momentul în care începem să scriem ceva în ecranul de start METRO, este extinsă. Acum prezintă și rezultate ale căutării în cadrul Windows Store.

10. Aplicațiile noi evidențiate prin New

image

E mai simplu să fie identificate aplicațiile nou instalate, ele având un indicator de tip NEW asociat icon-ului și numelui. S-a decis introducerea acestui mod de marcare a elementelor noi pentru că implicit aplicațiile aduse prin Windows Store nu ajung pe ecranul principal, și sunt ceva mai greu de identificat.

 

Acestea fiind spuse, spor a instalarea de Windows 8.1 Update. Alături de cele menționate mai sus veți primi și un set de remedii pentru bug-urile descoperite în Windows 8.1 plus ceva optimizări hardware.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. De câte ori închid o app metro automat mă trezesc în desktop in loc de start. Știe cineva cum se poate rezolva această problemă enervantă?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep