HomeFeaturedFocusMicrosoft permite folosirea gratuita a optiunii de Group Video Calling in Skype

Microsoft permite folosirea gratuita a optiunii de Group Video Calling in Skype

gvc-1

O chestie care până acum era disponibilă doar conturilor PREMIUM Skype a devenit accesibilă tuturor: FREE Group Video Calling. Adică oricine are un cont Skype poate să creeze conferințe audio/video cu mai mulți invitați (până la zece persoane pot să participe în aceiași convorbire).

În condițiile în care Skype este prezent pe telefoane, tablete, console, televizoare, opțiunea de folosire a creării de conferințe de către orice utilizator va face mai simplă interacțiunea cu cunoscuții. Îmi aduc aminte că acum vreo doi ani am reușit să particip la o conferința Skype de pe un sistem Linux, cu alți utilizatori conectați de pe iPad, iPhone și un Windows Desktop. A fost unul din momentele în care am realizat că tehnologia ajută într-adevăr, nu e doar o modalitate care să ne facă să continuăm să cheltuim banii pe gadget-uri.

Revenind, folosirea de apeluri video în grup de către orice utilizator (chiar și Android) va face mai simplu ca prietenii să se întâlnească, să stea de vorbă și să facă uitate limitările de spațiu – cred că oricare dintre noi are cel puțin un prieten în afara țării cu care ar prefera să vorbească mai des, și dacă se poate și în compania unor alți prieteni la fel de dragi. Ca să nu mai vorbesc despre familie. După ce opțiunea de apel video în grup a fost apanajul conturilor Premium și doar de pe Windows Desktop și Mac OS, ulterior Xbox One, acum toată lumea poate să încerce asta.

Sper să meargă să fac o conferință în care să conectez un Android cu un iOS și un Windows Phone, toate legate de un Skype de pe Surface. La ora asta e cam târziu să fac experimentul Zâmbet.

Dacă vreți să știți cum se activează modul de conferință video cu mai mulți participanți, urmăriți materialul video de mai jos:

La ce o sa vă ajute? Vă dau doar trei scenarii:

– vreți să vorbiți cu familia sau prietenii, răspândiți prin diverse colțuri ale lumii. Apeluri video de grup pe Skype va fi și ieftin și va da și o experiență foarte faină

– vă jucați ceva online și vreți să știți că toți cei din echipa voastră participă la conversație. Un apel de grup va rezolva problema fără costuri suplimentare

– aveți de lucrat cu colegii la un proiect mai amplu și e nevoie de feedback-ul tuturor, dar nu vă puteți conecta la rețeaua internă a companiei. Un Skype rapid de pe tabletă/telefon rezolvă problema.

Și scenariile nu se opresc aici. Fiți liberi să le descoperiți și singuri.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep