HomeEvenimenteBUILDWindows 8.1 Update va aduce din 8 aprilie optimizari binevenite pentru utilizatorii...

Windows 8.1 Update va aduce din 8 aprilie optimizari binevenite pentru utilizatorii de Windows

fisghl-tabs2

 

Alt anunț important de la BUILD 2014 a fost cel legat de următorul update pentru Windows 8.1 care e făcut să aducă optimizări binevenite pentru folosirea cu mausul și tastatura a sistemului de operare Windows 8. Este dacă vreți modul în care Microsoft spune că schimbările de interfață introduce în prima versiune de Windows 8 au fost prea ample și că pe baza feedback-ului venit de la utilizatori a decis să facă niște ajustări importante.

Windows 8 este creat pentru a fi folosit cel mai bine pe tablete și PC-uri cu ecran touch. Din păcate nu toți utilizatorii au așa ceva și nici nu sunt gata să facă trecerea către noul hardware și totuși au nevoie de Windows 8. După 2 ani de la prezentare Windows 8.1 este în postura de a primi niște ajustări care să îi crească eficiența și ele vin prin Windows 8.1 Update.

O colecție de schimbări la nivelul interfeței sunt în măsură să permită o utilizare mai simplă a aplicațiilor Modern UI cu ajutorul mausului și a tastaturii. De asta veți vedea că taskbar-ul clasic prezintă acum și aplicațiile METRO nu doar cele clasice. Trecerea din modul desktop clasic la cel METRO e instantă, fără degradare de performanță. Tot în taskbar și-a făcut loc și icon-ul ce lansează aplicația Windows Store, locul din care se descarcă programele METRO.

În meniul principal vedem acum butoanele de căutare și power down.Tot aici, dacă e selectat un tile și se apasă butonul dreapta apare meniul contextual din care se pot executa operațiile clasice pentru tile: pin, unpin, dezinstalare. Dacă mausul e mutat în partea superioară a ecranului aplicațiilor METRO apar icon-urile de minimizare și închidere pentru aplicație.

image

Windows 8.1 Update o să instaleze noul Internet Explorer 11, același engine pentru PC, tabletă și smartphone.

Multe din elementele de noutate din Windows 8.1 Update sunt create special pentru zona enterprise. În primul rând companiile vor putea să își cumpere dreptul de a încărca aplicații METRO pe sistemele din enterprise. Apare Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) prin care administratorul poate să seteze browser-ul IE 11 să funcționeze în modul de compatibilitate IE 8/IE 9 etc. pentru a permite aplicațiilor vechi din organizație să funcționeze corect.

EMIE va seta funcționarea IE 11 în acest mod doar pentru acele site-uri unde se dorește, pentru că prin schimbarea engine-ului de randare se renunță și la elementele de securitate aduse de update-uri. Când același utilizator accesează alte site-uri care nu sunt în black list, IE 11 va funcționa în modul complet.

Tot pentru Enterprise, Mobile Device Manageent intră în acțiune pentru setări avansate legate de ce aplicații pot fi instalate, ce trebuie instalat automat, ce are voie să folosească utilizatorul pe sistem, ce nu are nevoie etc. Toate astea trebuie să fie specificate în politica de securitate a companiei și vor fi aplicate automat, imediat ce utilizatorul s-a conectat cu contul enterprise.

Alt element important este că Windows 8.1 Update poate să fie folosit și pe susteme cu 1 GB RAM și 16 GB pentru stocare, teoretic fără degradare a performanței.

Legat de disponibilitate, Windows 8.1 Update poate fi deja instalat de abonații MSDN, iar din 8 aprilie va fi disponibil publicului larg ca și update instalat automat pentru Windows 8.1 și Windows RT.

Imediat ce va fi gata o să revin cu o trecere în revistă a funcțiilor noi. Până atunci urmăriți prezentarea video a noului Windows 8.1 Update făcută de Joe Belfiore:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep