HomeFeaturedFocusFile de istorie: 34 de ani de la nasterea Apple III

File de istorie: 34 de ani de la nasterea Apple III

Aș putea, la fel de bine, să spun „34 de ani de la primul eșec Apple”. Și, înainte ca fanii companiei din Cupertino să mă caute pentru o răzbunare crudă, aș putea să adaug „Și probabil singurul!”

Ca să și explic această afirmație, o să vă spun că după lansarea lui Apple III, din 19 mai 1980, datorită instabilității sistemului de operare și deselor erori, produsul a avut parte de o a doua lansare, după ce s-a incercat corectarea acestora prin retragerea de pe piață a 14.000 de bucăți, în luna august a aceluiași an. Apple III a avut una dintre cele mai scurte vieți comerciale printre produsele companiei, în ciuda campaniei de promovare hilare pentru zilele noastre, fiind scos din fabricație în 1984. Tocmai pe campania de imagine a acestiu produs s-a dat vina mai târziu pentru eșecul său, dat fiind că departamentul de marketing al companiei a avut un rol superior inginerilor de la Apple în designul acestui produs.

Foarte pe scurt, Apple III a fost un PC orientat înspre segmentul business, care rula sistemul de operare Apple SOS, avea un procesor de 2 Mhz și o memorie de 128 KB. În total, în cei patru ani de viață, au fost vândute aproximativ 70.000 de bucăți din acest sistem.

via Day in Tech History

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep