HomeFeaturedFocusAtunci si acum: casa viitorului vazuta de Microsoft acum 15 ani seamana...

Atunci si acum: casa viitorului vazuta de Microsoft acum 15 ani seamana izbitor cu ceea ce avem deja

image

Nu, Microsoft nu e companie vizionară. Si nici nu au creat vreodată piețe, ei doar au copiat. Orice, oricând oriunde”.

Sunt vorbe pe care le aud mai mereu când în discuție apare Microsoft. Sunt de acord că au făcut multe greșeli însă fără Microsoft și fără Bill Gates actualii fani Android, Linux, Mac OS nu ar fi existat. Pe ei i-a creat Microsoft cu Windows, într-un fel sau altul, fie că recunosc asta, fie că nu. Viziunea Microsoft cu un PC în fiecare casă a dat roade și a permis Apple și Google să ajungă acolo unde sunt acum. E un fapt.

Dar nu despre asta o să vă povestesc acum. Vreau doar să vă invit să urmăriți filmul de mai jos, făcut în anul de grație 1999 (oare vă mai aduceți aminte de cum vă conectați atunci la internet, cei ce  aveați norocul să o faceți? Sau cum foloseați un telefon mobil cu apelurile alea la 3 secunde? Așa ați putea aprecia mai bine situația de atunci în comparație cu cea de acum).

Faceți abstracție că e vorba de Microsoft și gândiți-vă cât de mult au greșit cei ce au făcut materialul video în comparație cu ceea ce avem acum, sau poate chiar folosim, în zona de smart home?

Folosirea funcțiilor de localizare pentru identificarea locației unde este o persoană, apel voce și video, recunoaștere a comenzilor date prin voce, internet pe televizor, coduri de bare citite de un frigider etc. Mai continuăm?

Și se întâmpla acum 15 ani. Păcat că Microsoft nu a știut să impună mai devreme și mai puternic ideile pe care le-au avut.

Și dacă tot vorbim de viziune, vă recomand să vă uitați pe un alt material, tot de la Microsoft, de data asta legat de biroul viitorului. E făcut abia anul trecut, deci mai avem de așteptat încă 14 ani să vedem cât de adevărat e. Totuși …

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Ma sperie viziunea Microsoftului, a Googlelului sau a oricarei companii de acest nivel asupra viitorului. Tehnologia si dezvoltarea ei sunt importante, dar totul se misca dureros de repede . Evolutia este un lucru natural, dar devenim atat de dependenti de tehnologie incat nu stiu cum ne-am descurca intr-o pana de curent la nivel mondial intinsa pe o perioada mai lunga de timp .
    Nu blamez pe nimeni, deoarece vorbesc aici in primul rand despre mine: rar imi las telefonul din mana, nu il las sa se odihneasca nici cand e la incarcat, mereu simt nevoia sa il butonez; calculatorul sau laptopul sunt deschise 24/7, le folosesc intr-una, pentru orice .
    Viziunea Microsoftului a ochit exact ceea ce se intampla fara marja de eroare .

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep