HomeFeaturedFocusLG G3 prezentat oficial in Romania: iata primele impresii despre un super...

LG G3 prezentat oficial in Romania: iata primele impresii despre un super smartphone!

LG G3 005

Ieri seară, cel mai puternic și mai arătos smartphone LG a fost prezentat oficial și în România într-un cadrul demn de un super smartphone. Produsul de top al LG a ajuns și la noi și putem să vă spunem încă de pe acum că este unul deosebit pe care va trebui neapărat să îl cunoașteți și voi.

Cu un display de 5.5 inci, True HD-IPS+  LCD și rezoluție de 1440 x 2560 pixeli – Quad HD (oferind o densitate de 534 de ppi) LG G3 impresionează din primul moment și parcă nu îți mai vine să îți dezlipești ochii de pe ecran. Nu mai există nimic la fel de bun pe piață.

LG G3 017

În același timp, construcția rotunjită, frumos finisată îl distanțează kilometric de LG G2. Dacă în cazul precedentului model aspectul nu a fost neapărat un atu, LG G3 oferă exact ceea ce așteaptă utilizatorii de la el: linii elegante, carcasă frumos închegată, fără butoane laterale și o carcasă pe care nu rămân amprentele. Din păcate e construită tot din plastic …

LG G3 016

Deși păstrează sistemul de butoane volum/power poziționate pe partea din spate a carcasei, chiar sub camera foto, împrumutată de la LG G2, G3 pare să fie altceva: phablet-ul arată foarte bine și din față și din spate. Fără o proeminență pronunțată la nivelul butoanelor, spatele rotunjit al lui LG G3 îl prinde foarte bine.

LG G3 007

În ciuda trendului de a crea aparate unibody, în care capacul carcasei nu se mai scoate, LG G3 vine în continuare cu o construcție clasică: capacul poate fi scos, există acces direct la baterie și micro SIM. În plus, husele noi QuickCircle pot fi montate împreună cu un capac special, înlocuindu-l pe cel original.

LG G3 014

Cred că este prima dată când am folosit husă pe un smartphone direct din clipa în care l-am pornit. Și nu îmi pare rău: notificările primite în cercul lăsat liber ecran plus funcțiile de acces rapid (dialer, sms, player multimedia) îți permit să folosești telefonul lejer, fără să îi deschizi complet ecranul.

LG G3 009LG G3 010

Și cutia lui LG G3 arată foarte bine, în ton cu construcția phablet-ului.

LG G3 023

În ceea ce însemnă funcționarea, LG G3 se mișcă fluent. E și normal dacă ne gândim că este construit în jurul unui cipset Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801 și un CPU quad-core Krait 400 la 2,5 GHz plus 2 (sau 3) GB RAM și 16/32 GB pentru stocare.

Vine cu Android 4.4.2 și o grămadă de funcții noi pe care le veți regăsi utile. Deocamdată m-am acomodat cu Knock Code (modalitatea personalizată de deblocare a ecranului folosind un sistem de 8 apăsări, divizat în patru zone de pe ecran) și Smart Notifications – l-aș defini ca pe un Google Now personalizat de LG.

O altă trăsătură unică în zona Android pe care LG G3 o aduce este Kill Switch: un sistem dezvoltat împreună cu McAfee prin care utilizatorul de drept al smartphone-ului îl poate face inutilizabil dacă i s-a furat sau l-a pierdut. LG a înțeles că o astfel de funcție merită să fie oferită și utilizatorilor de Android, înainte ca Google să ofere asta în Android, și a acționat ca atare: posesorii de LG G3 pot să blocheze remote aparatul făcându-l inutilizabil în orice condiție. Dar despre asta o să vorbesc cu altă ocazie.

Ce mai merită amintit: camera foto de 13 MP cu stabilizare optică a imaginii și focalizare ultra rapidă printr-un sistem cu rază laser. Deocamdată nu am apucat să mă joc mai mult cu camera să pot să vă spun ceva și despre calitatea lor. Am observat însă că modulul de înregistrare video are opțiuni de ULTRA HD.

LG G3 002

De astăzi am început testarea lui LG G3 așa că în zilele care urmează o să vă dăm mai multe detalii despre el, atât din zona de hardware (performanță, autonomie, calitate foto) cât mai ales din cea de utilitate: funcții software, opțiuni din interfață, facilități. Stați pe aproape!

LG G3 va putea fi achiziționat începând cu 17 iulie, cu un preț de aproximativ 2600 de lei, la liber.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Oare va reusi sa acapareze piata romaneasca?tinand cont ca LG nu are un renume foarte bun din cauza problemelor pe care le tot aveau anterioarele telefoane

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep