HomeFeaturedFocusPropunere: avionul viitorului in viziunea Airbus

Propunere: avionul viitorului in viziunea Airbus

image

Odată cu împlinirea a 100 de ani de la primul zbor comercial realizat vreodată (în 1914) și atingerea limitei de 65 de miliarde de pasageri transportați pe cursele aeriene, problema viitorului în transportul aerian se pune tot mai intens: până în 2030, adică în următorii 16 ani numărul de persoane transportate se va dubla. Previziunile ne spun că în următorii 16 ani o să fie transportați tot atâția pasageri cât au mers cu avionul în ultimii 100 de ani.

Numărul e imens, oricum îl privești. Pui alături problemele economice pe care le au acum multe linii aeriene, poluarea tot mai intensă și îți dai seama că lucrurile vor trebui să se schimbe. De exemplu o eficientizare a consumului cu 0,5% sau chair 1% ar putea duce la economii de milioane de dolari în fiecare an.

Într-un material difuzat de CNN, Airbus ne lasă să vedem cum o să arate avioanele viitorului: soluții mai complexe de lansare, care să reducă consumul de combustibil, scaunele vor putea prelua căldura pasagerilor și o vor transforma în energie pentru alimentarea gadget-urilor, acoperiș transparent care să ofere o vedere panoramică și optimizări masive legate de procesul de îmbarcarea.

Unele sună foarte bine, altele puțin cam prea futurist. Vedeți și voi despre ce vorbesc:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep