HomeFeaturedFocusZ Launcher de la Nokia, un home-screen inteligent

Z Launcher de la Nokia, un home-screen inteligent

Pentru că ieri m-a făcut curios Ionuț cu articolul despre Z Launcher, m-am gândit să încerc soluția propusă de Nokia. Am ales în mod intenționat un telefon din afara celor pomenite ca beneficiind de optimizare a launcher-ului, pentru a surprinde eventuale bug-uri. Unul singur mi-a sărit în ochi, poziționarea unui buton de start, în momentul instalării, ceva mai jos decât marginea ecranului. Practic vedeam doar jumătate din el. Dar odată aplicația instalată, pe un HTC Desire 500, nu a mai existat nici o problemă. Mă rog, au mai fost vreo două, despre care o să vă povestesc imediat.

IMG_20140620_115901

Practic, Z Launcher este un home-screen inteligent, care învață comportamentul utilizatorului. Funcția de bază este dată de posibilitatea de a căuta cu rapiditate prin lista de contacte sau de aplicații instalate, folosind degetul pe post de creion. Se trasează prima literă, direct pe home-screen, și lista de contacte și aplicații care încep cu acea literă apare. Căutarea se poate rafina cu a doua sau a treia literă. De la a patra există și opțiunea de a afișa în lista de rezultate și căutări din Google. Însă aici, pentru a găsi ceea ce ne este necesar, s-ar putea să fie nevoie de mai mult de patru-cinci litere.

z launcher screens 1

Partea frumoasă cu acest launcher este că, pe măsură ce îi folosești, începe să îți învețe obiceiurile. Este greu de observat acest lucru după doar o oră de utilizare, dar promit că voi reveni cu feedback în ceea ce privește acest aspect. La fel cum încă mai am încă de studiat abilitatea lui de a-ți aduce în primul ecran aplicațiile cele mai folosite, în funcție de întâlnirile din calendar.

Până acolo însă, trebuie precizat că în afară de home-screen, Z Launcher mai propune și o metodă diferită de afișare a aplicațiilor instalate. Nu musai una mai inspirată, ci doar în ton cu grafica din ecranul principal.

z launcher screens 2

Problemele detectate? O oprire a launcher-ului, datorată, cel mai probabil, faptului că scrisesem prea repede și prea multe litere, și o scurtă blocare (3-4 secunde) a ecranului, timp în care nu mai puteam scrie nimic. Atât în aproximativ o oră de utilizare, motiv pentru care pot să recomand sincer această aplicație, pentru căutătorii înrăiți prin lista de contacte sau aplicații. Deși el nu este încă lansat oficial și, ca urmare, dispobinil în Play Store, o ediție “limited pre-beta release” poate fi găsită spre download pe site-ul oficial.

Articol precedent
Urmatorul articol

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep