HomeFeaturedFocusFile de istorie: cinci ani de la parteneriatul Microsoft – Yahoo!

File de istorie: cinci ani de la parteneriatul Microsoft – Yahoo!

Pe 29 iulie 2009 se parafa celebrul parteneriat dintre Microsoft și Yahoo!, prin care cei din urmă începeau să folosească tehnologia Bing pentru motorul lor de căutare. Mișcarea, una destul de ciudată și controversată chiar și în prezent, a avut loc din în primul rând din considerente financiare din perspectiva Yahoo!, care au reușit astfel să facă niște economii (cel puțin la nivel teoretic) și, din punctul de vedere al Microsoft, pentru a putea da o lovitură directă adversarilor de la Google, cu care duc o bătălie mai lungă.

Da, știu, Yahoo! de asemenea apre a fi într-o competiție cu Google. Este doar impresia noastră, pentru că cei care țineau frâiele companiei în acea perioadă nu gândeau la fel. CEO-ul Yahoo! de la acea vreme, Carol Bartz, a considerat că Google este un motor de căutare, iar Yahoo: “a place where people find relevant contextual content about things they care about.” Oricum, din punctul de vedere al carierei sale în Yahoo!, parteneriatul cu Microsoft se pare că i-a fost fatal.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani și este în continuare valabil. De aceea, la orice căutare în Yahoo!, în partea de jos a paginii cu rezultate, veți vedea un “powered by Bing”.

via CNN Money

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep