HomeGames ArenaIn gaming, tot PCu-i fruntea!

In gaming, tot PCu-i fruntea!

Din categoria „analiștii spun lucruri de obicei incorecte, dar de data asta e ceva ce îmi e pe plac, așa că nu voi verifica autenticitatea cifrelor”, compania de analiză Jon Peddie Research a realizat un studiu ce a determinat că piața hardware, în materie de componente dedicate predominant jocurilor video, are o valoare mai mare decât cea a consolelor.

Numerele anunțate indică o valoare de mai bine de 21 de miliarde de dolar a pieței, dublu față de console, și cu o tendință de creștere până la 23 de miliarde până în 2017. Componentele hardware includ și periferice, consolele având măcar scuza că nu sunt compatibile cu tastaturi Razer ce costă de două ori mai mult decât ar trebui.

Studiul indică o tranziție jucătorilor non-dedicați de la console la platforme mobile, ceva ce este evident și în segmentul low-end de pe PC. Însă pe segmentul de performanță medie și mare, cheltuielile sunt în creștere, ajungându-se la concluzia șocată că un PC suficient de puternic poate fi folosit și pentru altceva decât jocuri, care chiar necesită această performanță, precum editarea video, sau muncă în general.

În alte cuvinte, piața de PC-uri nu doar că este mai vastă, dar este și mai profitabilă, pentru că nu prea vinde nimeni PC-uri la pierdere pe care apoi o recuperează din jocuri.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep