HomeFeaturedFocusSolid de la Ti Cycles pune bazele conceptului de smart-bike

Solid de la Ti Cycles pune bazele conceptului de smart-bike

Sau, dacă nu le pune, sigur le consolidează. Realizată pe un cadru din titan, printat prin tehnologia 3D, această biciletă inteligentă, realizată de către Ti Cycles în colaborare cu Industry și care poartă numele sugestiv de Solid, comunică prin intermediul Bluetooth-ului cu o aplicație special dezvoltată pentru ea. Pe lângă schimbătoare electrice de viteze (alimentate prin pedalat) Solid vine cu o caracteristică ce ne aduce aminte de Lechal, pantofii inteligenți cu vibrații.

De această dată prin mânerele ghidonului, folosind tot vibrații, bicicleta poate indica traseul pe care îl are de urmat cel care se află în șa. Aplicația monitorizează de asemenea starea bicicletei, cu o evidențiere clară și necesară a defectelor sistemului de iluminat. Evidența pistelor pentru biciclete din orașul posesorului este o caracteristică pe care nu avem cum să o folosim pentru moment, cel puțin în România, dar este bine să rămânem optimiști.

solid bike

Pe mine mă atrage chiar și forma ușor atipică a acestei biciclete. Sunt curios cam care este prețul ei, ca să știu cât de tare să mă las purtat de această atracție. Deocamdată prețul este o necunoscută totală, Solid fiind doar unul dintre proiectele participante la Bike Design Project, unde are șansa, dacă este desemnată ca fiind câștigătoare, să intre, în serie limitată, în producție. Vedeți aici și alte proiecte interesante de biciclete ale viitorului.

solid bike 2

via Wired

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep