HomeFeaturedFocusUn studiu si doi producatori: Apple si Samsung

Un studiu si doi producatori: Apple si Samsung

Păi nici nu se putea altfel, că doar alăturarea numelor celor doi giganți vinde orice. Așa că cei de la KantarWorldpanel ComTech au pus-o repede de un studiu în care să arate câți dintre cumpărătorii noului Samsung Galaxy S5 migrează de la un iPhone. La cum este pusă problema, tare aș miza pe faptul că studiul este plătit de către Samsung, companie al cărei departament de PR pare pus pe treburi mari în această perioadă. Nu de alta, dar sună foarte bine să te lauzi că aproximativ 26 de procente dintre cumpărătorii de Galaxy S5 din Marea Britanie sunt foști proprietari de iPhone.

Cifra o fi reală, nimic de comentat, dar frumos ar fi fost să aflăm și câți dintre cumpărătorii de iPhone din aceeași țară migrează de pe modele Samsung. Pentru că sunt convins că există un număr interesant și acolo, cu atât mai mult cu cât, în topul vânzărilor din aceeași țară, Galaxy S5 ocupă locul al treilea, după, culmea, iPhone 5s și iPhone 5c. Toate cifrele sunt valabile pentru luna mai a acestui an, prima luna intreaga de viața (comerială) pentru flagship-ul Samsung.

Și uite așa am ajuns și avocat Apple, pentru simplu motiv că nu îmi place deloc schema cu manipularea cifrelor astfel încât să sune în avantajul unuia sau al altuia. Procentele sunt mai mici în alte piețe europene, ajungând până la 8% în Statele Unite, acolo unde Apple are deasupra sa și umbrela cu dungi și stele a patriotismului tipic american. Pe care chiar îl admir sincer!

via Kantar

 

1 COMENTARIU

  1. Si lupta continua 😀 Apple şi Samsung se judecă în prezent, în peste 30 ţări, pe teme de încălcare a patentelor .

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep