HomeFeaturedFocus10 sfaturi esentiale pentru utilizatorul de LG G3

10 sfaturi esentiale pentru utilizatorul de LG G3

LG G3 023

Sunteți posesorul unui minunat LG G3 și nu știți cum să scoateți maximul de funcționalitate? Avem pentru voi 10 sfaturi care să vă ajute să puneți mai bine în valoare LG G3. Citiți cu atenție pasajele următoare și pregătiți-vă să descoperiți lucruri noi despre telefonul dumneavoastră!

1. Schimbați aranjarea butoanelor home screen

Dacă nu vă place modul standard de poziționare pentru butoanele touch Back-Home-Aplicații nu aveți decât să mergeți în Settings – Display – Home Touch Buttons. Apăsați apoi ‘Button combination’ și trageți butoanele care vă sunt pe plac și le folosiți cel mai des.

2. Folosirea smartphone-ului cu o singură mână

De pe vremea lui LG G2 există implementată opțiunea de a rearanja tastatura virtuală în așa fel încât să fie mai simplu de accesat cu o singură mână. LG G3 nu e tocmai un aparat de dimensiuni mici, așa că o astfel de organizare o să vă fie pe plac. Mergeți în Settings, One Handed operation și de acolo bifați opțiunile Dial keypad, LG keyboard și Lockscreen.

3. Din când în când aruncați o privire peste LG Health

Implicit aveți pe unul din ecranele de pe homescreen un widget LG Health. Nu îl ștergeți și din când în când ar fi bine să aruncați o privire și pe informațiile afișate acolo. Sigur o să vă bucure când vedeți că faceți progrese în ceea ce privește activitatea fizică. Pe mine m-a motivat să încerc să depășesc în fiecare zi numărul de pași făcuți în ziua precedentă.

4. Quick remote, telecomanda universală

O funcție ce odată activată va începe să devină indispensabilă: Quick remote reprezintă utilitarul prin care transformați LG G3 într-o telecomandă universală. Se activează din notification panel și rămâne acolo până când veți alege să o scoateți manual de acolo. Pentru fiecare nou aparat va fi necesar să parcurgeți niște pași pentru a realiza corect legătura între telefon și dispozitiv. Partea foarte faină este că folosind rețeaua WiFi veți putea asocia și un anumit identificator.

5. Knock-code

Treaba asta cu Knock-code, adică modalitatea personalizată de deblocare, e o funcție LG G3 pe care trebuie neapărat să o încercați. Dacă modul clasic de deblocare prin Pattern poate fi relativ simplu de ocolit din cauza urmelor lăsate pe ecran, modalitatea de deblocare prin apăsări multiple pe ecran mi se pare mult mai sigură și mai ușor de disimulat. Din Settings, alegeți Knock Code pentru deblocare în loc de modalitatea prin PIN sau Pattern. Creați-vă o succesiune proprie de deblocare.

6. Cum faceti capturi de ecran

Vor fi destule cazuri când o să aveți nevoie să faceți o captură de ecran pe LG G3. Cel mai simplu mod este să apăsați simultan butonul Power și cel Volume Down.

7. Respingeți/încheiați apeluri apăsând butonul Power

Uneori o să vă fie mult mai simplu să apăsați pe butonul Power (cel de pe spatele aparatului) ca să anulați un apel sau să îl închideți decât să folosiți facilitatea de glisare pusă la dispoziție de sistemul de operare Android.

8. Folosiți Clip Tray pentru operații de copy/paste

Facilitatea de Copy/Paste e extrem de utilă pe smartphone: copiem texte, adrese URL, poze sau chiar fișiere. Uneori poate să fie  o experiență frustrantă mai ales dacă nu stăpânim cum trebuie tastatura virtuală. Pe LG G3 există o funcție specială ce oferă în Clip Tray o locație unde putem copia mai multe obiecte pentru ca ulterior să putem alege exact ceea ce dorim să folosim. Încercați și singuri: copiați ceva și o să vedeți cum se activează Clip Tray.

9. Quiet mode

De când am avut ocazia să folosesc Quite Mode pe LG G3 nu am mai renunțat la ea. Norocul meu că există și pe Lumia 1520 (aici merge în combinație cu Cortana) și nu e cazul să am regrete prea mari. Quiet Mode este o facilitate de pe LG G3 care pe baza unui orar prestabilit dezactivează automat sonorul – excelent pe perioada nopții când nu va mai trebui să setăm manual telefonul pe silent. Evident că dacă e cazul, pentru anumite numere de telefon putem activa excepții ca să fim siguri că în situații speciale telefonul va suna.

10. Dezactivați Smart Bulletin

Poate că unora dintre voi nu o să le fie pe plac Smart Bulletin, serviciul LG care extinde în multe direcții comportamentul Google Now. Cu Smart Bulletin putem să fim informați mai în detaliu despre starea vremii, ni se reamintește că am ratat un apel sau că nu am răspuns la un SMS. Cine nu mai vrea aceste notificări e liber să meargă în Settings – Display – Home screen și apoi să apese pe comutatorul ‘Smart Bulletin’ pentru a-l pune pe On sau Off.

 

BONUS: Dual Window

Recomand tuturor să folosească opțiunea Dual Windows prin care două (sau mai multe) aplicații pot să fie folosite simultan pe ecranul Android. Folosiți meniul din zona de notificări ca să lansați aplicațiile speciale (definite de LG) care au voie să ruleze în mod Dual Windows. Aveți un browser, un player multimedia, calendar, etc. Pentru mine folosirea Dual Window în combinație cu Split view este cea mai rapidă cale de a naviga pe link-urile primite pe email în timp ce mesajul citit rămâne în continuare pe ecran ca să îl pot citi/răspunde.

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Salut.
    Vreau sa te rog sa îmi spui ce părere ai despre scăderea rezoluției telefonului în scopul creșterii duratei de viata a bateriei. Am văzut ca se poate face asta dar nu prea am citit feedback.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep