HomeFeaturedFocusAndroid-ul, iOS-ul si rastalmacirea cifrelor

Android-ul, iOS-ul si rastalmacirea cifrelor

De fiecare dată când cei care realizează un studiu nu se mulțumesc cu livrarea rezultatelor și încearcă și o interpretare a acestora, lucrurile încep să nu mai arate profesionist (asta ca să vorbesc frumos). Și asta pentru că, de cele mai multe ori, se încearcă “spălarea” celor care au plătit acest studiu.

Cam a așa ceva îmi miroase mie și studiul celor de la Net Applications, care au vrut să monitorizeze traficul de pe dispozitivele mobile pe un număr generos de 40.000 de site-uri. Probabil pentru că rezultatul a fost unul destul de surprinzător, cu Android-ul dominând foarte puțin iOS-ul (44,62% față de 44,19%), restul sistemelor de operare mobile nemaifiind interesante pentru studiu, s-au pripit cu o concluzie extrem de nefericită. Cică utilizatorii de iOS sunt aproximativ de 7 ori mai activi în traficul de pe net, pentru că sunt mai puțini la număr, dar au generat la fel de mult trafic.

usageshare_q2-2014_netanalytics

Partea cu mai puțini la număr au dedus-o, să nu credeți că a făcut parte din studiu. Și tocmai pentru a ne arăta și mai limpede intenția lor, vine fraza următoare, care se cam întoarce ca un bumerang:

„The reason for this is not too complicated. It has been said repeatedly that a majority of the Android marketshare consists of cheap smartphones, bought by people who are looking for something affordable and are likely not tech or net savvy. iOS devices, on the other hand, are exclusively high-end devices, where the users are far more likely to be aware of the internet and are thus using it more often.”

Păi tocmai, pentru că sunt niște amărâți cu telefoane ieftine, nu cred că fac trafic pe net. Eu așa aș crede. Ei, și atunci, nu cumva sunt și ei mai puțini? Nu cumva s-au cam grăbit cu concluzia cum că “iOS Users Seven Times More Active Than Android Users”? Culmea este că această concluzie eronată a devenit titlu multor articole de ieri încoace.

via Forbes

3 COMENTARII

  1. Nu ma contrazic, am vrut doar sa arat ca se contrazic cei care au incercat sa interpreteze cifrele. Cu iPhone sau Androide, sunt oameni care fac trafic si oameni care nu fac trafic. Sa incerci sa asumi ca toti fac trafic e o greseala.
    Parerea mea este ca cei cu Androide ieftine se uita si la trafic, motiv pentru care titluri ca cel din Forbes sunt cel putin hazardate!

  2. Autorul a vrut doar sa spuna ca rastalmacirea rezultatelor e facuta din burta si ca numarul utilizatorilor cu Android care fac trafic mult poate fi mai mic. Exista oameni cu telefoane Android mai ieftine care fac trafic mare. Rezultatele sunt asa cum rezulta, fara interpretari.

    Am citit articolul initial pe scurt si l-am lasat asa. Nu ma intereseaza care e parerea imaginata a autorilor initiali.

  3. Vezi ca aparent te contrazici. Daca utilizatorii de Android nu fac trafic pe net, inseamna ca la trafic constant ei sunt mai multi decat cei care fac trafic pe net (de exemplu utilizatorii de iOS). Nu mai putini.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep