HomeFeaturedFocusFile de istorie: 12 august 1981, primul computer personal de la IBM

File de istorie: 12 august 1981, primul computer personal de la IBM

Într-o perioadă în care începea să se contureze noțiunea de PC, de computer destinat și uzului casnic, IBM realiza nevoia de a ținti și acest segment și de a ține pasul cu competiția. Am văzut tot la rubrica noastră cum Apple lansa în 19 mai 1980 modelul Apple III, care s-a dovedit a fi un eșec, tocmai pentru lipsa de experiență pe acest segment. Cei de la IBM s-au dovedit mai calculați, iar primul lor model de computer personal a văzut lumina zilei un an și ceva mai târziu, pe 12 august 1981.

IBM PC 5150 propunea consumatorilor un procesor de 4,7 MHz, o memorie RAM de 16k și o stocare internă de 40k, totul la un preț de 1565 dolari. Dacă se dorea o configurație custom, prețul putea ajunge și la 6000 de dolari. Evenimentul de lansare a fost unul istoric, ținut la hotelul Waldorf Astoria din New York. Chiar dacă produsul s-a bucurat de un real succes în prima perioadă a vieții sale, când vânzătorii au înregistrat comenzi pentru care nu aveau termen de livrare, pe termen lung IBM PC 5150 nu a fost tocmai un succes, competiția fiind destul de acerbă, atât la nivel de preț, dar mai ales în ceea ce privește caracteristicile tehnice ale PC-urilor din acea perioadă.

În altă ordine de idei, pentru că se potrivește tot la capitolul file de istorie, se pare că pe eBay a apărut prototipul primului ceas cu calculator, realizat de HP în 1977. Lăsați telefoanele de aur, platină și alte rahaturi în serie limitată, lăsați smart-watch-urile și poftiți aici la exclusivism: 14.500 de dolari contra unui produs (auriu și el, aviz amatorilor) pe care sigur nu îl veți mai vedea la încheietura altcuiva!

hp calculator watch

via Day in Tech History, Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep