HomeFeaturedFocusFile de istorie: aplicatia “I Am Rich” si scurta ei poveste

File de istorie: aplicatia “I Am Rich” si scurta ei poveste

O poveste care pare a fi grăitoare pentru Apple fan-boys. Un tip din Germania, pretențios numit developer, pe numele său Armin Heinrich, a creeat o aplicație pe care a urcat-o în store la prețul maxim permis de Apple: 999,99 dolari. Denimită sugestiv “I Am Rich”, aplicația avea menirea de a demonstra că cei care o dețiuneau aveau un anumit statut. Practic, odată lansată, ea afișa pe ecranul telefonului o piatra prețioasă de culoare roșie și mesajul:

I am rich, I deserv it, I am good, healthy & successful!

Sunt convis că în sinea lui, autorul și-a dedicat acest text, la fel ca si denumirea aplicației, râzând în barbă de prostia clienților săi. Chiar și descrierea aplicației pare făcută la mișto, motiv pentru care individul ăsta chiar îmi este simpatic:

“a work of art with no hidden function at all”

Noroc cu vigilența Apple, care, deși inițial aprobase această aplicație (și asta mi se pare o altă parte frumoasă a poveștii), a retras-o totuși a doua zi, fără explicații. Chiar și așa, opt naivi, dintre care șase din Statele Unite, au achiziționat această aplicație. Doi dintre ei, care au invocat motivul achiziționării din greșeală, au fost despăgubiți de Apple, restul rămânând personaje istorice. Iar Armin al nostru s-a ales cu vreo cinci mii și ceva de dolari, mai mut decât scot mulți alți developeri din aplicațiile lor.

Legătura cu rubrica noastră este dată de 8 august 2008, ziua în care, se pare, a fost retrasă aplicația!

via Day in Tech History

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep