HomeFeaturedFocusGhid: cum faci poze cu timp mare de expunere folosind smartphone-ul

Ghid: cum faci poze cu timp mare de expunere folosind smartphone-ul

Header_Alex

Alexandru Ivan a postat pe blog-ul HTC un tutorial interesant despre cum se pot realiza fotografii interesante cu un smartphone, de preferință un One M8, cu timp de expunere mare. Sfaturile date de Alexandru sunt centrate pe HTC One M8 însă pot fi aplicate și pe alte aparate ce oferă moduri de focalizare manuală.

În principiu trebuie să activați modul de focalizare manuală și dacă vreți să faceți poze noaptea ar fi bine să alegeți o valoare ISO de peste 800 în timp ce shutter speed să fie pe valori peste 2.

Al doilea lucru sugerat este să alegeți locații potrivite pentru realizarea de poze cu timpi mari de expunere: peisaje, autostrăzi, drumuri pe care circulă mașini. Ideal ar fi să nu aveți prea multe surse de lumină, de asta e bine să evitați zonele unde există multe surse de luminat stradal.

3_Alex_Ivans_long_exposure_mobile_photography

Pe scurt, aceștia sunt primii pași. Până la perfecțiune e nevoie de foarte mult exercițiu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Frate titlul tau e praf. Timp mare de expunere inseamna ca obiectivul sa ramana un tmp cat mai mare deschis si sa acumuleze cat mai multa lumina iar acest lucru de obicei e folosit in astronomie. Tu ai vb de alta mancare de peste.

  2. Este multa munca , pana incepi sa inveti trece ceva timp cand vrei sa faci fotografii cu un aparat foto bunicel ( nu DSLR ) , cu telefonul este mult mai greu , trebuie sa ai un telefon performant …

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep