HomeFeaturedFocusSamsung Gear S: noul ceas inteligent cu conexiune 3G

Samsung Gear S: noul ceas inteligent cu conexiune 3G

Samsung Gear S 01

Nici nu a început IFA și deja avem lansări: Samsung aduce o nouă versiune a ceasului său inteligent, Gear S, care duce mai departe seria Gear introducând în același timp și un element nou: Gear S are modem 3G încorporat, treabă ce îi permite să se conecteze la net singur, fără ajutorul unui smartphone sau tabletă. Asta înseamnă că în loc să consume energie pentru conexiuea Bluetooth, va consuma pentru propria conexiune la net via 3G pentru extragerea de date relevante – email, prognoză meteo, SMS etc.

Samsung Gear S 02Samsung Gear S 03

Gear S merge cu Tizen și nu cu Android Wear (lasă aici loc liber LG pentru expansiune) și are un display de 2 inci AMOLED și un CPU dual-core la 1 GHz, plus GPS, senzor de monitorizare a ritmului cardiac, senzori de mișcare. Samsung spune că bateria de 300 mAh e suficientă pentru două zile – pe baza experienței cu produsele Samsung Gear mă îndoiesc că două zile e autonomia lui Gear S. Dar vreau să fiu plăcut surprins.

Gear S este și primul ceas inteligent ce va putea folosi soluția de navigare Nokia HERE pentru sfaturi de navigarea asistată de GPS.

Samsung Gear S 04Samsung Gear S 07

Odată cu Gear S Samsung aduce și niște căști personalizare, Gear Circle, ce se vor lega de ceas prin Bluetooth – nu scapă totuși de conectivitatea Bluetooth – și vor permite folosirea pentru ascultarea de muzică, interacțiunea prin comenzi vocale.

Samsung Gear S 12Samsung Gear S 13

Observ că în timp ce LG a înțeles că un ceas e un accesoriu de modă, care trebuie să arate într-un anumit fel și să aibă anumite caracteristici, Samsung continuă să producă plastic. Probabil că așteaptă lansarea iWatch ca să aibă de unde copia idei valide …

Samsung Gear S 16

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep