HomeFeaturedFocusApple Watch, primul pas Apple in zona wearable

Apple Watch, primul pas Apple in zona wearable

Un pas pe care eu îl așteptam mai hotărât din partea unei companii ca Apple, un pas care pe mine personal nu m-a impresionat. Ca de altfel tot evenimentul de ieri și toate produsele pe care compania din Cupertino le-a arătat publicului avid. De la faptul că site-ul Apple a picat și transmisia evenimentului a arătat cam ca un meci de liga I filmat de Look TV (adică prost și cu două camere obosite – pentru cei mai puțin pasionați de fotbal) și până la iPhone 6 și iPhone 6 Plus, de la care aveam, parcă, așteptări mai mari. Da, e drept, nu sunt un fan înrăit Apple, din cei care mor și după un săpun dacă scrie pe el iPhone, încerc doar să fiu cât mai obiectiv. Iar Apple Watch a fost apogeul dezamărgirii mele, pentru că speram la un smartwatch de la Apple de formă rotundă. Degeaba au angajat oameni cu background în fashion și ceasornicărie sau care o fi termenul generic pentru industria ceasurilor (de la Yves Saint Laurent, Tag Heuer sau Burberry), în afară de faptul că arată foarte bine finisat, produsul nu reușește să impresioneze deloc prin design.

iizH8yDUywec

Oricum, senzația lăsată de Apple Watch este de proiect peste care a venit deadline-ul prea repede. Iar faptul că data de punere în vânzare diferă față de cea a telefoanelor și este ușor nesigură, undeva la începutul lui 2015. Însă, este un produs Apple, așa că prețul va fi de 350 de dolari. O piatra de moara în lupta cu Moto 360, care, cel puțin în materie de aspect fizic, rămâne preferatul meu. Și nu cred că la Motorola au venit atâtea minți luminate din fashion.

og_apple_watch_sport

Revenind totuși la Apple Watch, se pare că vor exista mai multe variante de dimensiune (de 38 și de 42 mm), dar și mai multe posibilități de prindere la mână (cu cauciuc, piele sau brățară metalică). Cel puțin aici Apple și-a făcut bine temele.

apple watch 1

Din punct de vedere tehnic, ecranul este un Sapphire Display (nu este always-on, dar pornește atunci cât cel care îl poată ridică mâna), există NFC, ceasul are patru senzori pe partea din spate, un buton fizic exact ca al unui ceas convențional, denumit Digital Crown și folosit pentru navigare și zoom-uri. Este compatibil atât cu telefoanele nou lansate cât și cu iPhone 5 și 5s. Poate că mai sunt și alte detalii, pe care, de supărare, nu am reușoit să le surprind, așa că vă recomand un hands-on de la The Verge. Nu este cel mai obiectiv, dar este destul de complet.

sensor

Închei cu o revenire la întrebarea de ieri a lui Ionut, Apple-ul de pe vremea lui Steve Jobs mai poate fi reînviat de Tim Cook? Eu nu am deloc această senzație, din păcate. Jobs era mult mai pasionat de produsele sale (și mult mai puțin atent la invitații speciali din cadrul evenimentelor de lansare).

301239_1280x720

 

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep