HomeFeaturedFocusFile de istorie: 19 ani de PlayStation

File de istorie: 19 ani de PlayStation

Mai exact, 19 ani de când prima versiune de PlayStation a fost lansată în Europa și Statele Unite și a început să se bucure de popularitatea uriașă, pe care o are și astăzi. Produsul a avut anterior datei de 9 septembrie 1995 o viață scurtă și zbuciumată, pe teritoriul Japoniei natale.

Acolo, totul a început ca o colaborare între Sony și Nintendo, care nu a avut prea multe șanse de reușită din cauza discuțiilor pe marginea modalități de împărțire a profitului. Chiar și așa, o primă versiune de PlayStation, care s-a comercializat doar în Japonia, a fost compatibilă și cu jocurile Nintendo, lucru destul de ciudat prin prisma rivalității de astăzi.

Punctul major de cotitură, care a contribuit decisiv la succesul de durată pe care consola l-a avut și încă îl are în industria de gaming, a avut loc pe 9 septembrie 1995, atunci când Sony a lansat în Statele Unite și în Europa versiunea PSX (PlayStation X), fără niciun fel de compatibilitate cu Nintendo. A fost prima consolă care a depășit bariera de 100 de milioane de bucăți vândute all time. Record depășit și mai ușor de generația următoare.

via HowStuffWorks

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep