HomeFeaturedFocusGoogle mai distruge inca un business cu un super feature: pretul biletelor...

Google mai distruge inca un business cu un super feature: pretul biletelor de avion

WP_20140929_21_46_13_Pro

Oricât de mult aș fi împotriva modului în care Google se folosește de informațiile noastre personale pentru a face bani, nu pot să nu apreciez și utilitatea pe care o oferă. Mă refer aici în primul rând la Google Now, o funcție de care sunt practic dependent când plec prin Europa (în combinația cu HTC One M8), indiferent de tipul călătoriei: afaceri sau distracție.

În Google Now am acces la prognoza meteo, la informații de trafic, la cursul valutar, la dicționarul din Google Translate, la o listă a chestiilor de vizitat din jurul locației curente, la informații despre zboruri etc. În toamna asta m-am lăsat ghidat de Google ca să vizitez niște locații interesante de prin Italia și nu mi-a părut rău.

Anul trecut, în aeroport la Frankfurt am fost atenționat despre mutarea porții de zbor spre SUA cu câteva minute bune înainte de momentul în care informația a fost afișată pe panourile din aeroport.

Zilnic primesc informații despre trafic și timpul necesar pentru deplasarea către locurile în care am întâlniri.

Pe scurt, îmi place și folosesc tot mai mult Google Now.

Zilele acestea citeam că Google mai introduce un card: acela în care oferă informații despre prețurile biletelor pentru zborurile de care suntem interesați. Adică o să fie de ajuns să căutăm nu anumit zbor, Google va memora asta și când va vedea modificări de preț, ne va atenționa în Google Now.

nexus2cee_wm_nexus2cee_screenshot_2014-09-22-15-02-31_thumb

Pentru noi, utilizatorii, va fi de bine. Pentru agenții de ticketing nu prea, job-ul lor fiind deja amenințat cu dispariția. Trebuie doar să acceptăm să rămânem în curtea Google și să ne oferim în continuare informațiile personale în schimbul serviciilor ”gratuite” pe care le primim.

via BGR

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep