HomeFeaturedFocusMicrosoft inchide Trustworthy Computing Group. Sa intelegem ca produsele sunt acum foarte...

Microsoft inchide Trustworthy Computing Group. Sa intelegem ca produsele sunt acum foarte sigure?

trustworthy microsoft

Wow! Chiar că Satya Nadella e pus pe schimbări foarte mari, căci altfel nu îmi explic de ce a ajuns să decidă că grupul Trustworthy Computing din Microsoft trebuie desființat. Pentru cine nu știe, inițiativa Trustworthy Computing a pornit de la Bill Gates în ianuarie 2002, cu un memo trimis angajaților Microsoft ca urmare a problemelor masive de securitate ce le aveau produsele Windows la vremea respectivă – Nimda, CodeRed ca să îi amintesc doar pe cei mai mari viermi ai momentului 2001/2002.

Grupul format de Gates are meritul de a fi creat un set de reguli de securitate și niște paradigme care au dus ulterior la reducerea semnificativă a problemelor de securitate asociate tuturor produselor Microsoft, nu doar în Windows și Internet Explorer, făcând ca în ultimii ani numărul de bug-uri găsite și raportate să fie semnificativ mai mic decât cele ale concurenței. Cu asta imaginea Microsoft în securitate a cunoscut o schimbare lentă, dar majoră în percepția publicului.

Faptul că Nadella închide grupul Trustworthy Computing e o știre importantă. 2100 de oameni din biroul din Silicon Valley au fost practic dați afară (sau realocați în alte produse – Cloud and Enterprise) și cu asta se închide una dintre inițiativele foarte bune ale lui Gates în Microsoft. Sunt convins că moștenirea rămâne, dacă nu în Microsoft, măcar în celelalte companii care au înțeles că dezvoltarea software trebuie să aibă în vedere în primul rând securitatea și nu neapărat ușurința în folosire (și nu includem aici Apple sau Adobe).

Mai important este că oameni din grupul Trustworthy Computing sunt lăsați să plece. Ori pe Nadella nu îl interesează securitatea, ori consideră că actualele produse Microsoft nu mai au nevoie de un supervizor cum a fost grupul Trustworthy Computing. Mișcarea poate să fie bună, în ideea că tot ce s-a produs acolo va putea fi dispersat în celelalte divizii Microsoft.

Sau poate să fie rea, semn că Nadella vrea să rupă orice legătură cu trecutul Gates & Ballmer.

via threatpost

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep