HomeFeaturedFocus7 milioane de conturi/parole de Dropbox expuse printr-un hack pe servicii terte

7 milioane de conturi/parole de Dropbox expuse printr-un hack pe servicii terte

dropbox

Aveți cont pe Dropbox? Puneți mâna și schimbați rapid parola și faceți-vă copii de siguranță pentru fișierele de acolo. 7 milioane de conturi/parole au fost expuse!

Mă așteptam de foarte multă vreme să văd o astfel de știre: un serviciul de stocare în cloud, făcut de terți, e pus în lumină nefavorabilă ca urmare a unor probleme de securitate. S-a întâmplat acum cu Dropbox și deși nu e vina directă a provider-ului serviciului de stocare, imaginea are de suferit. Ca de obicei, afirmația că o listă cu aproximativ 7 milioane de nume de conturi de utilizatori și parolele aferente au ajuns în mâinile hacker-ilor a apărut pe Reddit, cu o primă listă de câteva mii de conturi deja publicată.

Mai aspru pentru Dropbox este că acum câteva zile s-a descoperit un bug în clientul de desktop ce permitea extragerea de date, inclusiv cont/parolă. Câți dintre voi folosesc același cont de utilizator/parolă pentru mai multe servicii? Dacă faceți asta și întâmplător era și pe Dropbox atunci ar fi bine să începeți să schimbați parole cât mai repede ca să nu riscați să pierdeți accesul și pe celelalte servicii. Nu se știe niciodată …

În cazul de față, parolele și conturile extrase nu provin direct de la Dropbox ci de la unul din serviciile care foloseau accesul pe Dropbox. Se pare că cei de la Dropbox știau că se pot întâmpla astfel de elemente nefericite și au blocat parolele existente, cerând folosirea unora noi.

Pe scurt, Dropbox nu a fost spart. Însă multe din parolele/conturile folosite pentru acces au căzut pe mâna hackerilor. Contează foarte tare că nu e vorba direct de Dropbox, dacă cineva și-a pierdut accesul acolo?

Eu zic că nu. Și indiferent ce zice Dropbox acum, are o problemă de încredere. Din care are de câștigat Google, Microsoft cu soluțiile proprii de stocare, că de Apple nu poate fi vorba, fiind în aceiași oală cu Dropbox după incidentele TheFappening.

via dropbox

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep