HomeFeaturedFocusCaptioning on Glass: aplicatie pentru care Google Glass are sens

Captioning on Glass: aplicatie pentru care Google Glass are sens

google glass

De când am văzut proiectul Google Glass și am avut și ocazia să mă joc cu o pereche de astfel de ochelari am avut mereu în minte o întrebare: care e adevărata valoare a acestui produs? E fun, e unul futurist, dar ne ajută cu adevărat? De ce ar trebui să investim 1000+ EUR în așa ceva?

Până acum nu am găsit niciun răspuns care să mă convingă. Continui să caut o utilitate reală, ca un fan al gadget-urilor ce mă găsesc. Astăzi am dat peste o aplicație ce are potențialul de a justifica (oarecum) achiziția unor ochelari Google Glass.

E vorba despre proiectul  “Captioning on Glass” realizat de o echipă de la Georgia Institute of Technology din SUA și care face un lucru extrem de banal pentru noi, extrem de util pentru persoanele ce au probleme cu auzul: poate să transcrie în timp real o conversație. E nevoie de un smartphone Android prin care vorbele să fie preluate și apoi identificate corect, urmând ca aplicația doar să le afișeze în ochelarii Google.

Ca de obicei, o idee bună nu trebuie să fie complet nouă: s-au luat tehnologii făcute deja de Google, care funcționează și s-a creat un produs nou: o soluție de comunicare mai simplă pentru cei cu probleme auditive.

Un demo al proiectului poate fi urmărit mai jos:

via GeorgiaTech

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep