HomeFeaturedFocusGoogle a anuntat aseara tableta Nexus 9

Google a anuntat aseara tableta Nexus 9

Pe lângă Motorola Nexus 6, telefonul așteptat de toată suflarea pasionată de lumea smartphone și decretat (cam repede și cam exagerat, aș spune eu) singurul Android capabil să se ia la trântă cu iPhone 6 Plus (eu văd aici mai mulți flăcăi luptători case se bat de la egal la egal cu phabletul Apple), Google a mai prezentat și tableta Nexus 9, realizată împreună cu HTC. Produsul vine cu câteva chestii interesante, care îl fac să fie o opțiune destul de serioasă pe segmentul de tablete mari.

Prima este dată de Adroid-ul 5.0 Lollipop, nume care a fost confirmat pentru această nouă versiune a sistemului de operare mobil al Google. A doua, de proporția ecranului LCD IPS de 9 inchi, de 4:3 (2048 x 1536 pixeli), protejat de Gorilla Glass 3. Și, nu în cele din urmă, aș menționa cover-ul magnetic cu tastatură, care se poate transforma în banc de lucru pentru Nexus 9.

google nexus 9

Restul specificațiilor tehnice includ chipset-ul Nvidia Tegra K1 cu procesor la 2,3 GHz (dual-core) și GPU-ul Kepler DX1 GPU (despre care s-a afirmat că poate face lucruri mari), memoria RAM de 2 GB, stocarea internă de 16 sau 32 GB (cu care va trebui să ne mulțumim, pentru că nu există microSD), un acumulator de 6700 mAh, camere de 8 și de 1,6 megapixeli și, din nou notabil, boxele stereo Boom Sound, amprentă clară a HTC. Un produs interesant, care cred că are șanse mari să se impună în preferințele utilizatorilor.

De mâine încep precomenzile pentru această tabletă, cu livrare în primele zile ale lui noiembrie.  Prețurile vehiculate sunt de la 399 dolari (varianta de 16 GB WiFi), sau 399 de euro pentru continentul nostru, până la 599 dolari/569 euro (foarte faina rata de schimb valutar) pentru versiunea de 32 GB cu suport LTE. Ca și în cazul telefonului, un lucru este clar. Seria Nexus nu mai pune accentul pe un preț prietenos cu buzunarul cumpărătorului. Firesc, până la urmă vor să se bată cu produsele Apple, trebuie să se inspire puțin din strategia acestora.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep