HomeFeaturedFocusImbunatatiri pentru urmatorul build de Windows 10 Technical Preview (9865)

Imbunatatiri pentru urmatorul build de Windows 10 Technical Preview (9865)

image

Astăzi a pornit ediția 2014 a conferinței TechEd Europe (la Barcelona) și în cadrul keynote-ului Joe Belfiore (Corporate Vice President, PC, Tablet and Phone) a trecut în revistă câteva din elementele cele mai interesante legate din actualul build de Windows 10 Technical Preview (9860) precum și câteva care vor veni în următoarea versiune de test (build-ul 9865).

Două lucruri mi-au atras atenția în mod deosebit: îmbunătățirea funcției snap view și gesturile pe trackpad.

Utilizatorii de Windows care folosesc mai multe monitoare au de ce să fie fericiți (și eu sunt unul dintre ei): după ani buni va fi introdusă posibilitatea de a lipi o ferestră pe marginea dintre două monitoare. Până acum puteai face asta doar pe marginile desktop-ului, nu pe cele ale monitoarelor.

Iar și mai fain, Microsoft a ”împrumutat” de la Apple gesturile pe trackpad și le va introduce în următorul build de Windows 10. Adică swipe cu trei degete în jos va minimiza toate ferestre active. Invers, adică swipe în sus le va readuce pe ecran. În plus, tot swipe cu trei degete în sus va activa Task View (care seamănă din ce în ce mai mult cu Mission Control de pe Mac OS X. La fel, swipe cu trei degete spre stânga și spre dreapta va funcționa exact ca pe Mac OS X: adică mutarea dintre aplicații în mod full screen.

AppleMagicTrackpadGestures4-640x248

Le-ați mai văzut cu siguranță: pe Mac OS sunt prezente de ceva vreme. Dar după cum spunea insuși marele Jobs, ”artiștii buni copiază, cei excepționali fură”. Se referea bineînțeles la modul în care Apple ”inovează”. Sau mai bine spus, ”inova”.

Priviți mai jos despre ce este vorba:

E un lucru deștept că Microsoft s-a hotărât să introducă elementele acestea, dacă tot face reclamă agresivă la Surface Pro 3 ca și înlocuitor de MacBook Air.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep