HomeFeaturedFocusLa revedere Nokia Lumia, bine ai venit Microsoft Lumia!

La revedere Nokia Lumia, bine ai venit Microsoft Lumia!

nokia lumia

Și cu asta Nokia dispare din peisajul smartphone-urilor: după ceva vreme de la finalizarea achiziției Nokia Microsoft e pe cale sa facă mișcarea pe care o anticipam cu toții: renunță la Nokia și păstrează brand-ul Lumia, cu impact mai mare în piață și fără rezonanța (negativă în ultima perioadă) a ceea ce a fost Nokia.

Aflăm informația asta de pe contul de Facebook al Nokia Franța: Microsoft Lumia va fi noul brand pentru aparatele Windows Phone produse de Microsoft. Nu Microsoft Mobile și nici Microsoft Nokia Lumia sau mai știu eu altceva.

image

Decizia Microsoft e logică: pe piața americană brand-ul Nokia practic nu există ș nici nu a existat vreodată. În celelalte zone Nokia e acum sinonim cu un mare eșec. Ce rost are să mai păstreze?

Pentru ce a mai rămas din Nokia în Finlanda treaba e cum nu se poate mai bună: au acum drum liber să reintre în zona smartphone-uri dacă vor – eventual cu o colaborare cu foștii angajați, actuali fondatori ai Jolla.

Rămâne de văzut ce aparat va folosi Microsoft ca să anunțe oficial noul Microsoft Lumia și cum va fi primit el de piață.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep