HomeGames ArenaLeague of Legends, un titlu de un miliard de dolari

League of Legends, un titlu de un miliard de dolari

Jocurile de PC tind să fie văzute ca fiind neprofitabile și toate cele. Așa că, hai să ne amuzăm puțin uitându-ne la ce a făcut recent Riot Games. Între lunile ianuarie și septembrie, League of Legends a strâns un exces de 960 de milioane de dolari și are șanse bune să atingă un miliard până la sfârșitul anului, fiind astfel cel mai profitabil joc gratuit, dacă nu punem la socoteală chestiile de pe Facebook pe care tind să dea bani oameni obsedați, copii cu acces la carduri și pisici care accidental au călcat pe o tabletă. Ălea generează zeci de milioane pe zi.

Ca să pun lucrurile în perspectivă, vânzând skin-uri și acces mai rapid la eroi/rune, League of Legends a generat anul acesta câți bani a strâns ultimul Call of Duty în ziua lansării, sau ultimul GTA în primele două zile, dar fără nevoia de-a investi sute de milioane și ani de zile în producția, vânzarea și promovarea jocului.

A generat mai mult venit ca Mass Effect, toate, mai mult decât chiar cât strânge în prezent World of Warcraft. Și totul din vânzarea de fleacuri. Imaginați-vă doar ce se va întâmpla când adaugă pălării și arme colorate. Sau, mai rău, animale de companie. Riot va putea cumpăra Australia.

Material preluat de pe Games Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep