HomeFeaturedFocusPrimul contact cu Nokia Lumia 735

Primul contact cu Nokia Lumia 735

IMAG0328

Nici nu s-a lansat bine pe piața din România și deja avem în teste noul Nokia Lumia 735, un smartphone Windows Phone 8.1 cu display de 4.7 inci (720 x 1280 pixeli), carcasă detașabilă (din plastic), procesor Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 pe platformă Qualcomm Snapdragon 400, GPU Andreno 305 și o cameră de 6.7 MP Carl Zeiss, senzor de 1/3.4”.

Lumia 735 moștenește toate caracteristicile seriei Lumia: carcasă în formă de trabuc, Windows Phone, cameră foto cu sistem Carl Zeiss.

Mi-a plăcut din primul moment că are dimensiuni normale – 4.7 inci mi se pare un display excelent, mai ales că am lăsat deoparte (pentru moment) masivul Nokia Lumia 1520.

Lumia 735

Lumia 735 e primul model de smartphone nativ Windows Phone 8.1 pe care am ocazia să îl folosesc. Lipsa butonului hardware pentru camera foto mă cam dezorientează – Microsoft a renunțat exact la chestia care îi diferenția atunci când au lansat Windows Phone: posibilitatea de folosire rapidă a camerei.

Și lipsa butoanelor touch dedicate mi-a dat puțin de furcă – noua interfață necesită un swype de jos în sus ca să aducă bara cu butoanele touch pe ecran. Și sunt câteva aplicații unde va fi destul de greu să lucrați în el, dacă nu vor schimba modul de poziționare.

Pentru Lumia 735 Microsoft a decis să meargă cu doar 8 GB pentru stocare, din care 3,6 sunt ocupați de sistemul de operare – deci rămân liberi doar 4,4 GB. Asta înseamnă că majoritatea utilizatorilor va trebui să pună neapărat un microSD – există suport pentru așa ceva.

Acum de bine: 1 GB RAM face ca smartphone-ul să se miște binișor. Acceptabil chiar, dacă mă gândesc că diferența de la Lumia 1520 este una cu care pot merge mai departe.

Faptul că e ușor și are dimensiuni normale, îi dau încă un plus.

Încă nu am apucat să fac prea multe cu el. Am reușit o poză la Cheia.

WP_20141012_12_09_21_Pro

Una peste alta impresia inițială e pozitivă. Rămâne să mă mai joc cu el în perioada următoare și să îi fac review-ul. Sper ca autonomia să fie mult mai bună decât am văzut până acum.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep