HomeFeaturedFocusRITOT, proiectul de ceas cu proiectie a strans 1,4 milioane USD. Frauda?

RITOT, proiectul de ceas cu proiectie a strans 1,4 milioane USD. Frauda?

Ritot-1

În urmă cu ceva vreme vă supuneam atenției proiectul RITOT, un ceas inteligent care se remarca prin lipsa unui display clasic și folosirea unui sistem de proiecție ce afișează informația direct pe piele. La vremea respectivă RITOT era listat pe Indiegogo și avea șanse importante să strângă suma dorită, pentru că trebuie să recunoaștem, ideea e faină.

Acum proiectul s-a închis și fondatorii au cu ce să se mândrească: 1,4 milioane USD s-au strâns, mai mult decât suficient ca să le valideze ideea și să îi ajute să scoată produsul pe piață. Asta în condițiile în care nu a existat un prototip funcțional iar datele celor ce au propus proiectul s-au tot schimbat în Indiegogo (din Ucraina au ajuns în SUA).

Însă e un mare semn de întrebare: va reuși echipa de designeri să producă ceasul la prețul de 199 USD? Dacă nu, atunci RITOT va intra pe lista proiectelor marcate ca și înșelătoare iar cei 7000 de participanți rămân cu buza umflată. Și dacă se întâmplă așa, mai apare o rețetă de succes în afaceri: o idee faină și concepte 3D.

via crowdfoundinsider

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep