HomeFeaturedFocusStudiu: 21% din romani isi vor cumpara iPhone 6 sau 6 Plus,...

Studiu: 21% din romani isi vor cumpara iPhone 6 sau 6 Plus, o treime s-au razgandit pentru ca se indoaie

image

În ziua de dinaintea lansării oficiale a iPhone 6 și iPhone 6 Plus în România, am primit un comunicat de presă din partea iSense.Solutions în care ni se transmite că românii nu sunt chiar așa de dornici să cumpere noile produse. O treime din cei ce vroiau să facă asta în momentul prezentării iPhone 6 și iPhone 6 Plus s-au răzgândit după ce au aflat de potențiala îndoire accidentală a lui iPhone 6 Plus.

„Discuțiile, articolele și videoclipurile împărtășite pe internet despre problemele de îndoire ale iPhone 6, transmise atât de către specialiști, cât și de către consumatori obișnuiți, au avut un impact important asupra intenției de cumpărare pentru aceste modele. După ce au auzit că noile modele de iPhone 6 se pot îndoi ușor, 34% dintre cei care doreau să le cumpere au afirmat că s-au razgandit”, afirmă Andrei Cânda, Managing Partner iSense.Solutions.

Tot în același studiu vedem și care sunt preferințele de cumpărare a noului iPhone 6 sau iPhone 6 plus în mediul urban:

Noile modele lansate de Apple atrag consumatori și din rândul posesorilor de alte smartphone-uri. „În ceea ce privește celelalte mărci de smartphone-uri, 18% dintre posesorii de LG, 15% dintre posesorii de Nokia și 14% dintre posesorii de Samsung, Sony și HTC care au auzit de lansarea noului iPhone sunt interesați să îl cumpere”, adaugă Traian Năstase, Managing Partner iSense.Solutions.

Grafic intentie de cumparare iPhone 6 - alte branduri

Putem trage concluzia că cine are BlackBerry , Alcatel sau Allview e atât e mulțumit de propriul aparat încât e mai greu de convins să își ia iPhone 6 sau iPhone 6 Plus decât unul care are Apple sau LG. Continuând pe aceiași logică, un utilizator de HTC e mai greu de convins să ia Apple decât unul de Samsung – aici clar au nimerit-o: cine are HTC, mai ales One M7 sau One M8 nu prea are niciun fel de motiv să migreze către Apple.

Cireașa de pe tort: studiul acesta e făcut pe un eșantion de 1000 de oameni, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Adică așa s-a tras concluzia că românii s-au răzgândit vizavi de iPhone 6 sau iPhone 6 Plus.

Aș fi foarte curios să văd cum din 1000 de oameni, cam 210 vor lua iPhone 6 sau iPhone 6 Plus și care sunt aia 103 care au renunțat pentru că se îndoaie.

Dar na, e un studiu. Și pică bine acum înainte de lansarea iPhone 6 în România, mai ales că a fost preluat (ca de obicei) de cam tot ce mișcă în online-ul românesc.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep