HomeFeaturedFocusTaxa pe Internet? Deocamdata, in Ungaria!

Taxa pe Internet? Deocamdata, in Ungaria!

Cred că nu mai este deja o noutate această tentativă a autorităților maghiare de a mai aduce niște bani la bugetul statului. Măsura pare una destul de disperată, menită să arate că toată această independență față de Uniunea Europeană, pe care guvernul de la Budapesta a stors-o de potențial electoral până nu prea a mai rămas nimic, are prețul ei, destul de mare. Și dacă faptul că dependența scăzută față de UE a atras automat o creștere a dependenței de Rusia poate că nu a fost atât de vizibil din afară (am rude în Budapesta și de multe ori discutăm și peisajul politic de acolo), măsurile antipopulare ajung mult mai repede în atenția opiniei internaționale.

Nu are rost să analizăm cât de stupidă poate fi o asemenea măsură. O taxă de aproape 3 dolari pe lună pentru fiecare utilizator de Internet în forma cea mai actuală, o taxă pe fiecare GB de trafic în altă formă care se zvonea cu câteva săptămâni în urmă (ca să îmi taxezi traficul, trebuie să știi ce trafic fac, adică să îmi accesezi datele cu caracter confidențial), în orice formă, este o reglementare stupidă și nedemocratică. Iar scuzele cum că ea se țintește de fapt providerii, nu clienții finali, sunt penibile. De parcă nu știm cum funcționează economia.

Oamenii s-au revoltat, pe bună dreptate, și ieri au avut loc proteste în Budapesta. Prin comparație, în Italia se ia în calcul varianta oferirii de internet public gratuit prin wireless, pentru a crește potențialul turistic al acestei țări (nu că ar duce lipsă de așa ceva), cu prețul unei investiții de 5 milioane de euro. Se poate vedea și aici diferența de optică dintre cele două regimuri.

Pentru noi este încă un motiv de pus serios pe gânduri, în perspectiva alegerilor de duminica viitoare. Mai multe nu spun, că nu facem prea multă politică pe site! 🙂

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep