HomeFeaturedFocusAndroid-ul a dat cu capul de pragul de sus

Android-ul a dat cu capul de pragul de sus

Este un fel mai plastic de a prezenta concluzia pe care au tras-o cei de la Strategy Analytics, cum că în trimestrul al doilea al anului în curs, ponderea pe care Android-ul a deţinut-o (de 85 de procente) din totalul de smartphone-uri livrate, a fost maximul pe care sistemul de operare pentru dispozitive mobile al Google îl va putea atinge vreodată. Lăsând deoparte faptul că în trimestrul al treilea al acestui an, Android a pierdut doar un procent din cota de piaţă deţinută, pe care matematic are cum să îl recupereze pe viitor, pe mine mă miră cifrele scoase de Strategy Analytics, cam din buric. Nu de alta dar se cam bat cap în cap cu ceea ce ne prezintă Kantar.

Mie personal nu mi se par deloc palpabile procentele celor de la Strategy Analytics. 84% pentru Android, 12% pentru iOS, 3% pentru Windows Phone şi un procent pentru BlackBerry. Şi parcă pentru a mă convinge că prea umflă Android-ul cu pompa prin comparaţie cu concurentul direct şi tradiţional, Strategy Analytics, prin vocea executivului Neil Mawston, au ţinut să precizeze punctual că declinul Samsung nu se datorează Apple chiar deloc, ci altor companii care fac volume pe Android, cum ar fi Xiaomi. Aveţi urme de îndoială asupra „beneficiarului” acestui studiu?

via PhoneArena

1 COMENTARIU

  1. Probabil se bazeaza pe cate smartphoneuri au fost activate. La Android, de fiecare data cand faci un factory reset sau instalezi un nou rom se considera activare noua. Cifrele cu telefoanele vandute sigur sunt diferite.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep