HomeFeaturedFocusCum incearca Microsoft sa vanda Surface Pro 3 vs MacBook Air si...

Cum incearca Microsoft sa vanda Surface Pro 3 vs MacBook Air si de ce nu ii iese

image

Odiseea Microsoft legată de promovarea tabletelor Surface e lungă cu multe suișuri și coborâșuri. Se pare că oricât de mult s-ar strădui nu reușește să schimbe percepția. Nu mă leg de episodul CNN unde Surface-urile sunt suporți de iPad și nici de cel cu comentatorii americani de NFL ce le spun în mod repetat iPad-uri.

De data asta am în vedere bătălia dintre tabletele Microsoft și produsele Mac. Eterna confruntare între utilitate și eleganță/design/simplitate. Ultima confruntare este dintre Surface Pro 3 și MacBook Air într-o nouă reclamă Microsoft. O puteți vedea mai jos Surface Pro 3 – Winter Wonderland:

Cam tot ce vedeți aici e perfect adevărat. Ce nu înțelege Microsoft este că lumea nu ia un produs doar pentru că îi e util. Îl ia și pentru cum arată, pentru a exprima ceva, transmite un status social.

Ori în situația de față, oricât de utilă ar fi o tabletă computer Surface Pro 3, nu e la fel de arătoasă ca un MacBook Air. Și vorbesc din proprie experiență când spun asta, eu sunt posesor de MacBook Air cu … Windows 8.1.

Când Surface Pro 3 va avea un design mai elegant atunci va putea concura de la egal la egal cu MacBook-urile și sigur va câștiga. Deocamdată le bate doar la utilitate. Oricând și din orice poziție un MacBook Air arată mai bine ca un Surface Pro 3.

Și asta mă duce la o întrebare: ”Câți dintre voi iau un produs (MacBook Air de exemplu) doar pentru ceea ce știe să facă?”

Așa mă gândeam și eu …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep