HomeFeaturedFocusCum sa gasesti combinatia optima de fonturi pentru proiectul la care lucrezi:...

Cum sa gasesti combinatia optima de fonturi pentru proiectul la care lucrezi: Typegenius

image

Să reușești să găsești combinația optimă de fonturi pentru un proiect online/tipărit nu e o treabă ușoară. Chiar și cei care au experiență de ani buni în presă mai au încă probleme în a alege cele mai bune combinații de fonturi (subsemnatul inclus aici) la diferite proiecte online sau tipărită. E nevoie de multă experiență, simț artistic și de ce nu, imaginație.

Asta au sesizat-o și niște americani și prin urmare și-au propus să ofere o modalitate prin care să ne facă nouă viața mai ușoară. De asta au creat un website – http://www.typegenius.com/ – unde oferă sugestii de combinare a fonturilor plecând de la un font ales ca principal.

Proiectul Typegenius folosește pentru exemplificare colecții de fonturi de la Google Fonts și Adobe Typekit, oferind mai multe soluții pentru scenariile alese de utilizatori. Veți vedea că uneori sunt oferite și variații pe aceiași temă, inclusiv imagini.

După ce e selectat fontul principal serviciul va căuta cea mai bună combinație și va mai oferi unul. Deocamdată Typegnius are în componență doar font pentru corpul textului și un titlu. Din practică vă spun că nu e suficientă selecția, de obicei fiind nevoie de mai multe – undeva la cinci e un optim cu care se poate lucra pe proiecte mai mari.

image

Oricum, e mai mult decât nimic. Și sunt sigur că mulți vor aprecia soluțiile date și faptul că pot să primească o mână de ajutor atunci când nu știu exact ce combinații să aleagă.

Sper să vă fie și vouă de folos.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep