HomeFeaturedFocusO parere despre tableta cu Windows Prestigio Visconte 3

O parere despre tableta cu Windows Prestigio Visconte 3

Prestigio Visconte 3 17

Visconte 3 de la Prestigio este o tabletă cu Windows 8.1, accesibilă ca preț și cu o funcționalitate aș spune corectă. Este un hibrid cu Windows pe care un elev îl va găsi atractiv.

Știți deja că îmi place să testez orice tabletă care vine cu Windows pe ea și să o compar din punct de vedere al utilității cu Surface 2, tableta pe care o folosesc zilnic și o consider de referință vizavi de experiența 2 in 1 pe care Microsoft a dorit să o aducă cu Windows 8 și mai apoi cu Windows 8.1.

Prestigio Visconte 3 face parte din categoria tabletelor accesibile de 10.1 inci, construite în jurul platformei Intel ATOM peste care este pus Windows 8.1 varianta cu Bing integrat. Are două caracteristici importante: costă doar 1229 de LEI fără tastatură și folosește versiunea x86 de Windows 8.1 Cu alte cuvinte e tabletă dar în același timp poate să ruleze orice fel de program x86 la fel ca un PC sau un laptop normal.

Construcție

Prestigio Visconte 3 14

Prestigio Visconte 3 are o diagonală de 10.1 inci și o carcasă ce măsoară 259 x 173 x 9.7 mm. Nici prea mică, nici prea mare. Aproape de dimensiunea unei foi A4. Păstrează raportul 16:9 folosit de Microsoft pentru primele versiuni de Surface și împrumutat apoi de partenerii săi.

Privită de sus, Visconte 3 nu diferă foarte mult de oricare altă tabletă cu Windows 8.1. Aș zice că la nivelul display-ului lucrurile stau chiar în favoarea sa, folosirea tehnologiei IPS permițând unghiuri bune de vizualizare. Calitatea culorilor este și ea bună dacă veți folosi tableta în interior. Dacă ieșiți cu ea afară, în soare puternic luați-vă la revedere de la orice posibilitate de a vedea ce e afișat pe ecran, chiar și cu luminozitatea dată la maxim.

Prestigio Visconte 3 09

Touch-ul răspunde în general bine, doar spre finalul perioadei de testare am avut o desincronizare importantă ce m-a obligat să repornesc tableta ca să o pot refolosi.

Prestigio Visconte 3 07

Pe laterale există fantele ce deschid accesul pentru diversele aparate pe care le putem conecta la o tabletă cu Windows. HDMI, slot-ul USB plus cel microUSB, microfonul, jack-ul audio. Încărcarea bateriei se face cu un încărcător special, terminat cu un jack subțire- va trebui să fiți atenți pe unde puneți tableta și cum o folosiți când e la încărcat.

Prestigio Visconte 3 10

Design-ul carcasei de plastic e interesant, combinația de alb cu negru, îmbinarea de pante cu margini rotunde și linii drepte plus ieșiturile corespunzătoare locurilor în care există camera de pe spate și slot-ul USB individualizează produsul. S-ar putea să vă placă cum arată.

Visconte 3

S-ar putea să vă placă.

Hardware

Prestigio Visconte 3 19

Prestigio Visconte e construită în jurul unui un procesor Intel® Atom Quad Core Z3735F (până la 1,83 GHz) ce face ca Windows 8.1 să se miște chiar bine pe această tabletă. Are doar 2 GB RAM, cantitate suficientă pentru a permite o utilizare normală de acasă – browsing, parcurgere de știri, email, comunicare voce, folosirea suitei Office acasă, chiar și ceva jocuri. Veți vedea că și multitasking-ul merge chiar bine cu aceste operații.

Pentru stocare Prestigio Visconte 3 are dpar 16 GB RAM, foarte puțin dacă ne gândim că sistemul de operare ocupă aproape toată cantitatea disponibilă. Asta face ca prezența unui Flash USB sau a unui microSD să fie esențială pentru o experiență plăcută – dacă nu veți avea un mediu suplimentar pentru stocare nu prea puteți să instalați aplicații că nu aveți unde.

Display-ul de 10.1 inci are o rezoluție de doar 1280 x 800 pixeli (cam mic dacă stau să compar cu Surface 2 de exemplu). Cam mică în contextul actual al tabletelor cu Windows/Android sau iOS.

Conectivitatea e asigurată de un cip Bluetooth 4.0 și unul WiFi 801.11 a/b/g/n. Există și un model care are și 3G (cu viteze de de download de până la 21 Mbps).

Mai există două camere web, una frontală de 2 MP și cea de pe spate de 5 MP. Dacă rolul celei din față îmi e clar la o tabletă cu Windows – pentru comunicarea video, cea de pe spate nu o prea înțeleg. Dacă pe Android este, pe iOS este, de ce să nu fie și pe Windows? Cam greu să ieși cu o tabletă de 10.1 inci să faci poze. Nu imposibil, asta îmi e clar.

La ce e bună tableta Prestigio Visconte 3?

Prestigio Visconte 3 03

Prestigio Visconte 3 vine cu Windows 8.1 preinstalat, varianta cu integrarea Bing. Și vorbim de versiunea x86, nu cea RT. După cum am mai spus (și deja mă repet), asta permite rularea tuturor aplicațiilor de Windows XP/Vista/7 etc. Pe de altă parte, configurația o aduce mai mult în zona de tabletă nu cea de laptop, de asta hibridul este interesant dacă este înțeles și folosit pe măsura capacităților sale.

O să vă spun acum la ce am folosit-o eu și am fost mulțumit de cum a funcționat:

1. Parcurgerea de știri

Dacă vreți să aveți un instrument simplu pentru parcurgerea știrilor pe internet, tableta Prestigio Visconte 3 e o opțiune interesantă. Flipboard de exemplu merge foarte bine și eu îl am configurat cu peste 200 de feed-uri. A mai dat rateuri, dar asta se datorează aplicației care pe Windows/Windows RT și Windows Phone e mult mai slaba decât versiunea similară pe iOS sau Android.

2. Browsing

Interogarea Internet-ului se face destul de comod de pe Windows 8.1 cu Internet Explorer METRO (asta dacă vrem să ne bucurăm de opțiunile touch) sau cu Chrome/Firefox folosindu-ne de o tastatură și un maus. În ambele situații funcționează și site-urile în Flash.

3. Jocuri

Treaba cu jocurile pe Prestigio Visconte 3 e foarte simplă: jocurile Flash vor merge fără mari probleme. Nu sperați însă că jocurile de Windows clasic au vreo șansă – în niciun caz cele ce necesită multă putere de procesare.

4. Office

Pe Prestigio Visconte 3 veți găsi preinstalată suita Office 365 Personal ce aduce pachetul Microsoft Office plus 1TB spațiu de stocare pe OneDrive și 60 de minute internaționale Skype pe lună. Pentru un elev/student e o opțiune extrem de atractivă pentru că are la dispoziție o tabletă care la nevoie devine un laptop cu Office, suficient de puternic pentru a permite crearea și editarea de documente Word, crearea de prezentări în PowerPoint (sau Prezi dacă se dorește Zâmbet ), ceva proiecte Excel. OneNote, instrumentul ideal pentru luarea de notițe audio/text/video se instalează gratuit din Windows Store, asta ca o mențiune.

Și pentru o utilizare pe post de instrument de contabilitate pentru o firmă de mici dimensiuni Prestigio Visconte 3 va putea să facă față destul de bine.

5. Documentare/învățare

Legat de punctul de dinainte, Prestigio Visconte 3 poate să funcționeze și pe post de instrument de învățare – asta în ideea că aplicațiile nu sunt consumatoare de resurse și există modalități de instalare a programelor educative (aveți un CD/DVD extern, kit-urile sunt pe stick etc.).

Prestigio Visconte 3 05

6. Multimedia

Pe Visconte Prestigio 3 puteți rula fără mari dificultăți materiale video folosindu-vă de aplicații dedicate precum UMplayer, VLC (și versiunea METRO din Windows Store). Le vedeți direct pe ecranul tabletei, le puteți scoate pe un TV folosind cablul HDMI sau opțiunea DLNA (redare prin rețea). Performanța este foarte bună.

Difuzorul de pe Prestigio Visconte 3 nu e chiar cea mai bună opțiune pentru a asculta muzică sau posturi de radio. Își face treaba, însă dacă vreți calitate atunci e nevoie să o legați la un sistem audio dedicat.

Nu în ultimul rând, pe un post de o ramă foto digitală, cu poze trase din diverse surse – Picasa, 500px de exemplu – Prestigio Visconte 3 ar putea avea o utilizare interesantă. Imaginați-vă că lăsați tableta pe noptieră și când nu o folosiți ea este un player radio de pe internet și în paralel vă oferă și o prezentare a pozelor favorite. Aveți însă nevoie de un suport dedicat.

7. Comunicare

Pentru comunicare, adică email, chat IM, Video sau audio, Prestigio Visconte 3 e un instrument foarte bun. Nu trebuie să vă faceți probleme că nu merge, din contră, întregește foarte bine setul de funcții amintite anterior.

Acum, ce nu poate face Prestigio Visconte 3?

Nu poate să fie folosită pentru a rula programe ce necesită resurse importante. Va fi greu să faceți editare foto profesională, deși mici ajustări vor putea fi făcute, nici editare video în timp real. Și nici jocuri cu grafică avansată sau operații de analiză a datelor. Dacă vreți programare, la un nivel de începător ar putea fi posibil să fie folosită, neapărat cu spațiu extra de stocare.

Concluzie: un dispozitiv 2 in 1 interesant

Prestigio Visconte 3 12

Priviți tableta Prestigio Visconte 3 din prisma a ceea ce poate face pentru banii pe care îi veți investi. Ar fi bine să calculați așa: tableta, 1229 LEI, o tastatură pe USB și un maus Bluetooth încă vreo 150 LEI. Și un microSD de 32 GB încă vreo 100 de LEI, asta dacă nu a veți deja perifericele de care am amintit. Deci un buget de 1500 de lei.

Pentru banii aceștia primiți o tabletă și un laptop, ambele cu Windows. Puteți rula aplicații de tabletă și aplicații clasice de Windows, la un nivel acceptabil. Altfel, două produse v-ar fi dus la un preț net superior.

Văd tableta Prestigio Visconte 3 ca un produs atractiv pentru elevi/studenți ce au nevoie de instrumente de învățare și nu de joacă. La fel de bine și persoanele care folosesc ocazional internet-ul (e cineva care nu îl folosește!?) și un PC/laptop au o alternativă interesantă. Poate nu cea mai ieftină sau cea mai performantă, dar este în România, cu garanție.

Autonomia spusă de producătorul Prestigio pentru Visconte 3 este undeva la 6 ore. Pe scenarii de redare de filme, combinate cu rețele sociale și office nu am reușit să obțin atât și din cauza faptului că Windows-ul nu e în stare să facă un management bun al bateriei pe mod de utilizare tabletă. Cred însă că 5 ore e o autonomie corectă pentru un sistem cu Windows care are o baterie de 7000 mAh.

Recomand tableta celor ce nu vor să dea foarte mulți bani și pe un laptop și pe o tabletă. Combinația celor două la 1229 de lei e o afacere bună atâta timp cât înțelegeți ce veți primi.

Adică un instrument cu care să navigaţi pe web, să folosiți aplicaţii Windows, să vă jucați ocazional şi să vizionaţi filme. Toate pe Windows.

 

Informații: Prestigio.ro

Preț: de la 1229 LEI

PRO CONTRA
+ preț
+ platforma x86 ce permite folosirea programelor clasice de Windows
+ Office 365 Personal preinstalat
+ display IPS
– construcție
– probleme de autonomie generate de Windows
– doar 16 GB pentru stocare, absolut necesar folosirea unui microSD sau a unui stick USB

Specificatii tehnice:

Manufacturer Article PMP810TD3GBS
Series and Family MultiPad Visconte 3
GPU Intel HD
Display Size 10.1″ | 25.6 cm
Display Resolution 1280×800
CPU Internal Clock Rate 1830 MHz
CPU Core Quantity 4 (Quad Core)
Internal Memory Size
Installed RAM Storage Capacity 2 Gb
Operating System Windows 8.1
Battery Current Capacity 7 000 mAh
Front Camera 2 Mpixel
Back Camera 5 Mpixel
SPECIFICATIONS
Manufacturer Article PMP810TD3GBS
Manufacturer PRESTIGIO
Series and Family MultiPad Visconte 3
External Color Black / Silver
Tip pachet Retail
PROCESOR
CPU INTEL Atom Processor Z3735F
CPU Internal Clock Rate up to 1.83 GHz
CPU Core Quantity 4
GRAPHIC CARD
GPU Intel HD
DISPLAY
Display Size 10.1″ | 25.6 cm
Display Resolution 1280×800
Display Technology In-plane Switching (IPS)
Display Features Capacitive Multi-touch Screen
MEMORY*
Internal Memory Size 16 GB
Installed RAM Storage Capacity 2 GB
Flash Card Supported 64GB Micro SD Card
PHONE FEATURES
Phone Technology 3G
Download/Upload Speed 21Mbps / 5.76Mbps
INTERFATA
Interfaces Micro SD, Micro SDHC, Micro SDXC, Micro USB, USB 2.0, Wi-Fi
Interface Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g/n
Interface Bluetooth Bluetooth 4.0
Interface USB 1 x Micro USB, 1 x USB 2.0
Interface HDMI 1 x Micro HDMI
Interface Audio 1 x 3.5 mm mini jack
MULTIMEDIA
Digital Camera Front : 2 Mpixel, Back : 5 Mpixel
SOFTWARE
Operating System Microsoft Windows 8.1 with Bing
BATTERY
Battery Technology Lithium Polymer
Battery Current Capacity 7000 mAh
DIVERSE
Included Accessories Quick Start guide, Warranty Card, EU plug
Applications Installed Office 365 Personal
DIMENSIUNI SI GREUTATE
Latime 259
Inaltime 173
Adancime 9.7
Greutate nominala 0.66 kg
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep