HomeFeaturedFocusAndroid Studio 1.0 e disponibil oficial: si dezvoltarea Android a devenit mai...

Android Studio 1.0 e disponibil oficial: si dezvoltarea Android a devenit mai simpla

android studio

După mai bine de doi ani de beta prima versiune a Android Studio, IDE-ul oficial pentru dezvoltarea de aplicații Android e disponibil pentru download în versiuni pentru Windows, Mac și Linux. Android Studio e construit peste IntelliJ IDEA Java IDE și permite instalarea automată a tuturor instrumentelor necesare dezvoltării de aplicații Android.

Android Studio are o interfață grafică pentru instalare din care se stabilesc setările de bază, se adaugă un emulator și ceva exemple de aplicații. O modalitate foarte eficientă pentru un începător este să folosească unul din exemple și pe baza lui să înceapă să extindă funcționalitatea aplicației sale.

Prin Android Studio se poate vedea automat interfața aplicației pe diferite dimensiuni și rezoluții, chiar și în diferite limbi. O funcție ceva mai avansată este Memory Monitor, introdusă pentru a oferi informații legate de ocuparea resurselor – o treabă de care dezvoltatorii Android ar trebui să țină seama mai des.

Android Studio se folosește de Gradle pentru generarea build-urilor de aplicații.

După cum probabil vă așteptați, Android Studio va intra și el în programul de update-uri pe canalele: Canary cu cele mai noi opțiuni, date săptămânal, Dev cu build-uri din Canary ce sunt mai stabile (1 sau 2 pe lună), Beta – aici vor fi versiunile preview și în cele din urmă Stable, cunde vor veni doar versiunile majore, oficiale.

Cu pasul acesta Google pășește pe urmele Microsoft și nu m-ar mira ca în următorii ani să vedem un Android Studio la un nivel de complexitate și performanță similar cu IDE-ul Visual Studio Express Edition dat de Microsoft, tot gratuit.

Pachetul poate fi luat de pe site-ul Android Developer.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep