HomeFeaturedFocusApple isi baga mintile in cap si trateaza securitatea cum trebuie

Apple isi baga mintile in cap si trateaza securitatea cum trebuie

overview_hero

Zilele astea Apple a făcut un prim pas major în ceea ce înseamnă securitatea utilizatorilor de Mac OS X și a trimis un update automat către sistemele vulnerabile. Vulnerabilitatea în cauză putea permite unui atacator să preia de la distanță controlul pe sistem dacă protocolul NTP care făcea sincronizarea ceasului de pe sisteme (network time protocol) era exploatat corespunzător.

Până în acest moment Apple nu a apelat niciodată la trimiterea și instalarea automată de update-uri pe sistemele utilizatorilor. Mereu era nevoie ca utilizatorul să accepte instalarea și de multe ori acest lucru era un impediment în aplicarea lui. De data aceasta Apple a considerat că pericolul este prea mare și a decis să folosească mecanismul pus în funcțiune acum doi ani și să trimită automat update-ul.

Așa că dacă ați avut conectat la internet Mac-ul în zilele acestea, aveți deja pe sistem update-ul și nu mai trebuie să faceți nimic.

Dacă cineva e îngrijorat de potențialele repercusiuni pe care sistemul le poate avea, poate să dezactiveze facilitatea de update automat din Mac OS X. Nu recomand așa ceva.

via Reuters

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep