HomeFeaturedFocusFile de istorie: pe 20 decembrie 1996, Apple cumpara un om

File de istorie: pe 20 decembrie 1996, Apple cumpara un om

A fost probabil singura tranzacţie majoră din istoria IT-ului global care nu a vizat o companie sau un produs, ci un om. Când cei de la Apple s-au găsit într-o situaţie mai mult decât delicată, şi-au dat seama că geniul lui Steve Jobs, cel pe care îl alungaseră din companie cu 11 ani în urmă (şi care nu o ducea rău deloc între timp) este necesar.

Aşa că au pus la cale o tranzacţie prin care se prelua NeXT, compania înfiinţată de jobs după despărţirea de Apple. Steve Jobs s-a trezit mai bogat cu 400 de milioane de dolari, Apple s-a trezit cu un nou sistem de operare, NeXTstep OS fiind baza pentru noul Mac OS X, dar, cel mai important, Apple şi adus înapoi fiul rătăcitor şi geniul de neegalat, lucru care s-a văzut destul de rapid. Chiar dacă Jobs nu a revenit ca CEO al companiei din Cupertino (a mai durat un an până a preluat această funcţie), Apple a intrat pe o pantă ascendentă destul de repede, din 1998. Una lungă şi benefică pentru companie.

via Day in Tech History

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar, a fost un eveniment decisiv pentru Apple, un eveniment care daca nu s-ar fi desfasurat fix in acel moment, cu siguranta compania nu ar fi ajuns in pozitia in care se gaseste astazi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep