HomeFeaturedFocusUn fix pentru memory leak de pe Android Lollipop e pe drum

Un fix pentru memory leak de pe Android Lollipop e pe drum

lollipop

Google pare să fi copiat Apple în ceea ce priveşte proasta administrare a procesului de dezvoltare şi testare pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil: după ce a dat rapid 5.0.1 şi 5.0.2 pentru Android Lollipop Google lucrează acum intens la 5.0.3 care să vină şi să repare rapid imensul bug ce cauzează memory leak pe aparatele fericiţilor utilizatori ce au pus deja mâna pe Lollipop.

Leak memory este situaţia în care o aplicaţie nu eliberează memoria pe care a folosit-o şi apoi nu mai are nevoie de ea. De obicei Android-ul e harnic şi dacă vede că sistemul de operare nu mai are suficiente resurse disponibile (mă refer aici la memorie) se va apuca să închidă din programele din memorie. Doar că nu ştie ce să mai facă după ce le-a închis pe toate şi tot nu a rezolvat problema resurselor.

Cam asta se întâmplă acum pentru unii utilizatori de Android 5.0 şi 5.0.1 care ajung să rămână fără memorie (chiar şi pe aparate cu 2 sau 3 GB RAM). Soluţia temporară ar fi un restart, dar nu cred că nimeni e dispus să îşi repornească o dată pe zi smartphone-ul.

Google a confirmat că bug-ul există şi a şi oferit rapid o rezolvare doar pentru codul sursă. Urmează să trimită şi noua versiune de Android către utilizatori ca să mai reducă din valurile create.

Ştim cu toţii că niciun software nu e perfect. Dar parcă e frustrant să vezi că şi Google urcă în barca Apple şi lansează bugfix la bugfix. Cu aşa antecedente cine se mai grăbeşte să pună rapid noile versiuni pe smartphone?

Eu nu.

via phandroid

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep