HomeCloud & MobilityNoi functii ajung in solutia Power BI a Microsoft: servicii terte, dashboard,...

Noi functii ajung in solutia Power BI a Microsoft: servicii terte, dashboard, vizualizari

6471_preview_screens_png-550x0

Printre noile funcții introduse de Microsoft în soluția Power BI se numără integrarea de aplicații as-a-service, noi opțiuni de vizualizare și indicatori, o aplicația nativă pentru iPad etc. Actualii clienți beneficiari de Power BI ce au adresa de înregistrare în SUA pot deja să folosească noile adiții, restul lumii mai având de așteptat ceva.

4645_dashboard2_png-550x0

Power Bi dashboards facilitează crearea de panouri personalizate de unde să monitorizeze datele importante. Aici pot să apară rapoarte ce combină datele extrase din baze de date interne sau din cloud. Și vă dați seama că folosirea limbajului natural – o chestie pe care Microsoft o promovează intens – permite finisarea rapoartelor și extragerea unor informații și mai detaliate despre diversele aspecte importante în activitatea companiei. Destul de complicat de tradus în limba română așa cp o să las în engleză noile tipuri de vizualizare a datelor: combo charts, filled maps, gauges, tree maps, funnel charts.

Faptul că ajung și în soluția Power BI opțiunile de integrarea cu servicii SaaS precum Salesforce, Zendesk, Marketo, SendGrid și GitHub, plus ce va mai veni în următoarea perioadă arată că Microsoft își dorește foarte tare ca soluția de BI să devină instrumentul central de luare a deciziilor. Chestie pe care are toate șansele să o reușească, cel puțin la nivelul firmelor mici și mijlocii.

8422_preview_d_jpg-550x0

Aplicații scrise nativ și pentru alte platforme mobile sunt în lucru. Deocamdată doar pentru iPad funcționează – oricât de mult ar spera, oamenii de business tot pe iPad sunt. Majoritatea.

Elementele noi lansate fac parte din planul de extindere constantă a capabilităților Power BI. Mă aștept ca în perioada următoare să vedem tot mai mult și mai dese astfel de anunțuri.

Cum spuneam, dacă sunteți în SUA puteți încerca deja noile funcții urmând link-ul de aici: Try what’s coming next for Power BI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep