HomeFeaturedFocusTutorial: cum se schimba bateria de pe iPhone 6

Tutorial: cum se schimba bateria de pe iPhone 6

iphone-6-battery-4

Da, bateria de pe iPhone 6 poate fi schimbata si chiar relativ uşor dacă ştim cum. E nevoie de puţină îndemânare, un set adecvat de scule şi o baterie de schimb. Puteţi face şi voi schimbarea bateriei de pe iPhone 6 imediat ce ea începe să dea semne de oboseală.

Apple spune că după aproximativ 500 de cicluri de încărcare bateria de pe iPhone 6 se va degrada până la 80%, proces ce va continua. Adică după 12-14 luni (depinde acum de ritmul în care vă încărcaţi telefonul) autonomia lui iPhone 6 va fi undeva la 80% din cea originală, dacă nu şi mai mică.

Ce e de făcut? Degradarea e ireversibilă şi nicio aplicaţie sau soluţie deşteaptă de economisire a energiei nu ajută. Singura soluţie este schimbarea bateriei.

iphone-6-battery-13

Haideţi să vedem cum se face:

În primul rând trebuie să ştiţi că dacă decideţi să umblaţi prin măruntaiele aparatului veţi pierde garanţia. În al doilea rând, ceea ce vă spun acum sunt doar nişte sfaturi orientative, dacă din greşeală ceva se strică (şi se poate întâmpla asta!) atunci sunteţi singurii responsabili.

Aveţi nevoie de do baterie nouă de iPhone 6 şi o trusă iPhone Repair Kit. Se găsesc destule pe net la preţuri nu foarte piperate – cam 10 USD trusa şi vreo 30 USD bateria.

iphone-6-battery-1

 

Cu şurubelniţa din dotare se vor deschide cele două şuruburi de lângă fanta conectorului de încărcare. Cu ajutorul unei ventuze ridicaţi uşurel capacul smartphone-ului şi îndepăraţi-l cu atenţie.

iphone-6-battery-6

E nevoie să mai desfaceţi câteva şuruburi şi să dezlipiţi bateria. Abia apoi puteţi să o schimbaţi şi să închideţi la loc capacul.

iphone-6-battery-7

Privită din avion operaţia e simplă. Pe Forbes găsiţi poze mai detaliate şi tutorialul complet despre procesul de schimbare a bateriei dacă simţiţi că nu vă descurcaţi.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep