HomeFeaturedFocusSaga BlackBerry nu s-a terminat, Samsung e pe fir!

Saga BlackBerry nu s-a terminat, Samsung e pe fir!

Se părea că s-au mai liniștit apele în jurul subiectului BlackBerry și potențialii cumpărători, care la un moment dat făceau coadă pentru a prelua producătorul canadian de telefoane smart. Mai ales odată cu anunțul noului CEO cum că BlackBerry se va redresa prin forțe proprii și nu are nevoie de nici o preluare pentru a supraviețui. Dar iată că cei de la Reuters afirmă, bazându-se pe inside-uri de la surse, că Samsung a făcut o ofertă pentru preluarea BlackBerry. O ofertă de peste 7 miliarde de dolari. Partea nasoală, pentru BlackBerry, este că interesul Samsung este, cel mai probabil, pentru patentele deținute de canadieni, nu pentru a duce mai departe brand-ul și produsele care l-au consacrat.

Partea bună este că, măcar de fațadă, atât Samsung, cât și BlackBerry, neagă cu vehemență aceste zvonuri. E și normal, probabil că mulți vulturi s-ar arunca asupra canadienilor și ar reîncepe presiunile.

Vestea bună pentru Samsung este că, dacă este să dăm crezare acelorași Reuters, Sony este dispusă să își vândă divizia de mobile. Păi asta chiar ar fi o lovitură de imagine pentru coreeni. Sony se confruntă cu mari dificultăți pe segmentele de mobile și TV și, se pare, una dintre opțiunile care se iau în calcul este vânzarea acestora. Chiar dacă nu au folosit explicit acești termeni, inclusiv oficialii Sony au admis că este nevoie de măsuri radicale pentru a opri declinul. Declin care se va vedea în pierderi record pentru niponi pe anul fiscal curent.

Așa că, Samsung, nu că ar sta mult mai roz (dar încă scoate profit frumușel) are două opțiuni dacă chiar vrea să investească în această perioadă. O măsură curajoasă, dealtfel. Nu știu însă dacă pachetul de patente deținut de Sony reprezintă o armă suficient de puternică în lupta cu Apple. De aceea, probabil, BlackBerry sună mult mai bine pentru coreeni.

via Reuters (1), (2)

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep