HomeCloud & MobilityMicrosoft aduce business intelligence la nivelul utilizatorului obisnuit cu Power BI Preview

Microsoft aduce business intelligence la nivelul utilizatorului obisnuit cu Power BI Preview

Power-BI-iPhone-iPad-Surface1-640x274

Power BI este un serviciu cloud destinat utilizatorilor non-tehnici, livrat împreună cu Office 365. Astăzi Microsoft anunță că Power BI primește elemente noi care vin să facă și mai simplă interacțiunea unui utilizator obișnuit cu datele importante pe care le deține.

Power BI poate fi folosit direct din browser sau din intermediul unui aplicații mobile ca să aducă în timp real informații esențiale despre activitatea desfășurată. Prin activarea Power BI cei interesați pot să exploreze seturile de date într-o manieră mai simplă și mai interactivă datorită unor grafice cu grad ridicate de personalizare.

De la lansarea de anul trecut Power BI a primit mereu elemente noi. Accesul la date și informații relevante se face prin simpla conectare pe portalul Power BI cu una din adresele de email din Office 365, seturile de date pot să fie extrase dintr-o gamă variată de surse: GitHub, Marketo, Microsoft Dynamics CRM, Salesforce, SendGrid and Zendesk.plus Intuit, Microsoft Dynamics Marketing, Sage, Sumo Logic, Visual Studio Application Insights, Visual Studio Online și altele.

Power BI Designer asigură crearea simplă de rapoarte puternice care ulterior să poată fi consultate de pe iPad cu Power BI for iPad.

De astăzi utilizatorii din SUA pot folosi noile elemente Power BI gratuit în cadrul subscripției de Office 365 pe care o au. În perioada următoare va veni probabil și la noi. Când elementele prezentate azi în stadiul de preview vor ajunge să fie finale, oferta se va materializa în Power BI, gratuit. Cine va dori mai mult va putea alege Power BI Pro, contra unui abonament lunar, cu elemente avansate destinate mediului enterprise.

Dacă nu ați făcut-o încă vă recomand să începeți să vă jucați cu Power BI – se poate obține accesul prin intermediul unui cont gratuit urmând link-ul de aici.

Iar dacă vreți câteva exemple cu care să lucrați, le aveți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep