HomeFeaturedFocusNoutati in Windows 10 dupa evenimentul Microsoft de prezentare

Noutati in Windows 10 dupa evenimentul Microsoft de prezentare

clip_image003

Scopul evenimentului de astăzi ținut de Microsoft despre Windows 10 a fost acela de a aduce în atenția publicului câteva elemente noi ce se vor putea regăsi în următorul build dedicat Insider-rilor și bineînțeles, poate în cel final.

Microsoft și-a propus că Windows 10 să fie cel mai bun Windows pentru zona enterprise, iar din câte am putut vedea astăzi la evenimentul de prezentare, se pare că așa și va fi. Multe lucruri interesante vor fi legate de Windows 10, de Universal Apps (același cod, aceiași aplicație) pe telefon, tabletă, PC și până la elemente de securitate, integrare cloud etc.

Despre toate astea o să vorbim pe măsură ce vor fi prezentate. Revenind la ce am aflat astăzi, în Windows 10 o să mai vedem câteva lucruri bune.

1. Prima dată, meniul de Start va putea fi făcut full screen. Belfiore a zis că opțiune a fost cerută de cei participanți în programul Windows Insider. Arată bine pe tabletă și are logică în acest context.

2. Action center vine pe PC și tabletă aducând mai aproape experiența de pe telefon. Notificările sunt mai ample, se poate interacționa cu ele, aplicațiile pot fi scrise în așa fel încât să ofere o modalitate mai simplă de interacțiune.

clip_image005

3. Zona de setări e unificată și redesenată. Va arăta la fel pe PC/tabletă și telefon cu Windows 10.

clip_image007

4. Experiența Continuum e mai finisată: folosind aparate 2-in-1, adică tabletă/laptop, trecerea de la modul laptop la tabletă este automatizată. Dacă e detectată tastatură fizică, interfața grafică e ajustată corespunzător pentru a putea fi folosită în acest fel. Când nu mai există, e activat modul touch, unde aplicațiile sunt afișate pe tot ecranul, făcând mai simplă interacțiunea.

clip_image009

5. Asistentul Cortana face parte din Windows. Experiența de pe telefon e integrată acum și pe PC/tabletă, Microsoft dorind să facă din Cortana un membru al familiei noastre. Îndrăzneață idee, dar poate nu chiar lipsită de sorți de izbândă atâta vreme cât Cortana va ajunge să știe multe despre noi, DACĂ îi dăm voie.

Și când îi dăm voie să învețe preferințele noastre, ce ne interesează, o să putem să controlăm exact toate aceste informații, să le ștergem sau schimbăm după cum dorim. Toate din agenda pe care Cortana o va avea despre noi sub forma unui fișier de configurare.

clip_image011

clip_image013

clip_image015

Notebook-ul Cortana e accesibil din Windows 10 cu foarte multe elemente configurabile, într-o manieră similară cu cea existentă acum pe Windows Phone 8.1.

clip_image017

O să mai avem și o pagină Cortana (homepage): de unde o să putem vedea cu ce se ocupă Cortana, inclusiv ceea ce face la momentul respectiv.

clip_image019

Toate aceste opțiuni vor veni în curând pe versiunile de Windows 10 de test pentru cei din programul Windows Insider.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep